Top 10 leuke steden op Gran Canaria

Gran Canaria heeft veel leuke plaatsen die een bezoek waard zijn. In de bergen zijn historische dorpjes te vinden met authentieke architectuur, zoals Firgas en Teror. In de hoofdstad Las Palmas is ook veel te zien, zoals de botanische tuin van de universiteit. Aan de kust liggen mooie steden en havens, zoals Puerto de Mogán. Deze stad moet je zeker gezien hebben bij een bezoek aan Gran Canaria.

1. Puerto de Mogán
Bezoek het mooie en romantische plaatsje Puerto de Mogán op het eiland Gran Canaria. Hier wandel je door rustige straatjes en over kleine bruggetjes die de straten met elkaar verbinden. Puerto de Mogán is een vissersdorpje met witte visserswoningen tegen de helling van het uitgestrekte dal Barranco de Mogán. Het strand bij Puerto de Mogán is door de rustige ligging een ideale plek om te bezoeken met kleine kinderen.
Lees meer over Puerto de Mogán, Gran Canaria

2. De levendige markt in Teror, Gran Canaria
Teror is absoluut het bezoeken waard als je op Gran Canaria bent. De huizen met de typische houten balkonnetjes bepalen het straatbeeld en het centrum is voor het grootste gedeelte autovrij. Op zondag is het de ideale dag om de markt in Teror te bezoeken. Deze wekelijkse markt zorgt voor veel drukte in dit plaatsje. Je vindt hier een ruim aanbod van verse producten zoals groente en fruit. Daarnaast zijn er kunstartikelen en kleding te vinden. Een specialiteit van Teror? Heerlijke gebakjes en taartjes die het proeven absoluut waard zijn!
Lees meer over het mooie en authentieke Teror

3.  Authentiek dorp Firgas in Gran Canaria
Volgens de lokale bevolking hoort Firgas absoluut bij één van de mooiste dorpjes van Gran Canaria. Het hoogtepunt van de stad is een waterval in het midden van de stad met een lengte van dertig meter! In Firgas vind je de promenade van Gran Canaria, Paseo de Gran Canaria. Op de promenade staan prachtige banken met daarboven de wapens van de tweeëntwintig gemeenten van Gran Canaria.
Lees hier meer over het dorp Firgas

4.  De hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas
De hoofdstad van Gran Canaria is een bruisende stad die op de noordoost punt van het eiland ligt. Las Palmas strekt zich uit in een klein schiereiland en heeft een historisch centrum. De stad bestaat uit verschillende wijken die ieder zijn eigen hoogtepunten heeft. Ontdek in deze blog meer over de verschillende wijken van Las Palmas: Vegueta, Triana, Ciudad (Garden City), Alcaravaneras, Puerto en Canteras.
Lees meer over de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas

5.  Beeldhouwwerk bewonderen in Arucas, Gran Canaria
Arucas staat bekend om de parochiekerk San Juan Bautista. De kerk heeft een grote maatschappelijke en architectonische waarde voor Arucas. De toren van deze kerk is pas zeventig jaar na de start van de bouw afgemaakt en de stenen die zijn gebruikt bij de bouw van de parochiekerk zijn afkomstig uit de nabijgelegen steengroeve. De steengroeve is nog steeds te bezoeken.
Lees hier meer over Arucas, Gran Canaria

De leukste steden en dorpen om te bezoeken op Gran Canaria

6.   Indrukwekkende ravijnen bij Agaete, Gran Canaria
Agaete ligt op dertig kilometer afstand van de hoofdstad Las Palmas. Agaete is een kleine dorpskern boven op een heuvel en staat bekend om het uitzicht over de indrukwekkende ravijnen en de prachtige bloemen die hier groeien. In het centrum staan typische, witgekalkte huizen met houten balkons. De kapel van Agaete heeft een grote rode koepel die boven de huizen uittorent.
Lees hier meer over Agaete, Gran Canaria

7.  Historisch dorpje Artenara, in de bergen van Gran Canaria
Vlak bij de ingang van park Pinar de Tamadaba ligt het dorpje Artenara. Een groot beeld van Christus verwelkomt je met gespreide armen. Het beeld is van verre te zien en doet je waarschijnlijk denken aan het beroemde beeld dat in Rio de Janeiro staat. In het dorp Artenara op Gran Canaria kan je de grotwoningen en de bijbehorende begraafplaats bezoeken. De plek staat bekend om zijn cultuur en historie.
Lees hier meer over Artenara, Gran Canaria

8.  Natuurzwembaden in Gáldar, Gran Canaria
Heb je altijd al eens willen zwemmen in een natuurzwembad? Bij de boulevard van El Agujero is de zee ruw en wild, maar in het natuurlijke zwembad aan de rand van de zee is het mogelijk om rustig baantjes te trekken. La Furnia of El Clavo is een andere plek waar je een natuurlijk zwembad kunt vinden in Gáldar. Hier kijk je uit over ruwe rotsen en het zeewater wat hier tegenaan stoot. Boven het ruwe zeewater ligt een kleine poel waar je rustig kunt zwemmen en genieten van het uitzicht.
Lees hier meer over de natuurzwembaden in Gáldar, Gran Canaria

9.  Bezoek de historische kerk of ga windsurfen in Santa Lucia
Regio Santa Lucia op het eiland Gran Canaria is de plek waar wereldwijd de meeste windsurfwedstrijden worden gehouden. Bij de plaats Pozo Iquierdo ligt het Centro Internacional de Windsurfing. Hier kan je als windsurfer je hart ophalen.
In het binnenland van de regio Santa Lucia ligt het dorpje Santa Lucia, ruim 600 meter boven de zeespiegel. Hier staat een prachtige en historische kerk met een witte en apart gevormde koepel.
Lees hier meer voor de veelzijdigheid van Santa Lucia

10. Vanaf het terras van Tejeda uitzicht op Roque Nublo
Tejeda is een dorp met schattige witte huisjes en ligt in het ruwe vulkanische landschap vlak bij Roque Nublo. Het dorp ligt op 1050 meter hoogte en er staan hier vooral amandelbomen. In Tejeda zijn verschillende leuke koffietentjes die allemaal heerlijke en lokale lekkernijen serveren. Daarnaast is Tejeda het startpunt van de wandelingen richting de vulkanische rots en symbool van Gran Canaria: Roque Nublo.
Hier lees je meer over het koffietentje met het mooiste uitzicht in Tejeda.

Aantal inwoners van de hoofdstad Las Palmas

378.000