Tejeda

Tejeda is een schattig dorpje met witte huisjes. Midden in het ruwe, vulkanische landschap kom je tot rust tussen de amandelbomen en de korenvelden. Het dorp Tejeda op Gran Canaria ligt op 1050 meter hoogte en heeft uitzicht op de vulkanische rots Roque Nublo, het belangrijkste symbool van het eiland. Geniet van het uitzicht in Tejeda en drink een kopje koffie met een lokale lekkernij: marsepein.

Een klein dorpje met prachtig uitzicht, Tejeda - Gran Canaria
Tejeda ligt op ongeveer vijfenveertig kilometer van de hoofdstad Las Palmas op het eiland Gran Canaria. Hier vind je een groot deel van het archeologisch erfgoed van Gran Canaria. In Tejeda kan je grotwoningen en schilderingen bewonderen en de amandelbomen die in de omgeving staan geven een aparte sfeer. Het dorp trekt veel wandelaars en klimmers aan, die vanuit Tejeda vertrekken naar de hoge toppen in de omgeving van het dorp. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet in dit gebied, van een makkelijk tot een moeilijk niveau. In alle gevallen is het wel verstandig om goede schoenen aan te trekken in dit rotsachtige gebied.

Wat kan je nog meer doen in Tejeda?
Het dorpje Tejeda op Gran Canaria leeft van het toerisme, waarschijnlijk zou het dorp zonder toeristen niet meer bestaan. Roque Nublo is de trekpleister maar, mocht je geen zin hebben in een flinke wandeling, er is hier meer te doen! Zo kan je bijvoorbeeld het geografische midden van het eiland bezoeken. Cruz de Tejeda is een stenen kruis op 1500 meter hoogte en markeert het geografische midden van Gran Canaria aan.

Nuestra Señora del Socorro is de kerk van Tejera die zeker het bezoeken waard is en op de gezellige markt in het dorp koop je traditionele streekproducten zoals kazen, berghoning, marsepein en gebak die gemaakt is op basis van amandelen.

Daarnaast kan je in Tejeda op Gran Canaria ook twee verschillende musea bezoeken. Het Museo de Esculturas Abraham Cárdenes staat bekend om de schilderijen, sculpturen en andere werken van de kunstenaar Abraham Cárdenes. Deze kunstenaar is geboren in het dorp Tejeda. In het Etnografische Museum leer je meer over de omgeving van het dorp en de rijke historie van Tejeda.

Tejeda, koffie met uitzicht op Roque Nublo

Centro de Plantas Medicinales leer je meer over het medicinale gebruik van planten. Breng een bezoek aan de interactieve ruimtes en leer meer over het medicinale gebruik van de planten in het gebied.

Onze tip voor een bezoek aan Tejeda, Gran Canaria
Bezoek het koffietentje Dulceria Nublo! In Tejeda zijn veel verschillende koffietentjes, maar bij Dulceria Nublo kun je genieten van heerlijke, lokale gebakjes én van een fantastisch uitzicht op Roque Nublo. Het is overigens wel moeilijk om te kiezen tussen de gebakjes, ze zien er allemaal heerlijk uit. Het koffietentje gaat elke dag open om negen uur ’s morgens en is geopend tot acht uur ’s avonds. Of je nu een fanatieke wandelaar, klimmer of gewoon een rustige bewonderaar bent: Dulceria Nublo is de ideale plek om de dag te starten of om de dag af te sluiten.