Roque Nublo

Roque Nublo is één van de meest bijzondere iconen van Gran Canaria en ligt centraal op het eiland in de regio Tejeda. De voet van Roque Nublo bevindt zich op 1813 meter boven de zeespiegel en de rots zelf is maar liefst 67 meter hoog. Roque Nublo is de kern van een miljoenen jaren oude vulkaan, de zachtere steen rondom de rots is in de loop van de jaren weggesleten.

Roque Nublo – De Wolkenrots
Vrij vertaald betekent Roque Nublo “wolkenrots” en is een belangrijk symbool voor Gran Canaria. Het landschap heeft een unieke uitstraling en is een echte inspiratiebron voor fotografen, schrijvers en kunstenaars.

Roque Nublo ligt in het beschermde Rural del Nublo Park en is een populaire bestemming voor toeristen en wandelaars. Het is een landschap met verschillende rotsstructuren, kraters van uitgedoofde vulkanen en versteende lava rivieren.

Wandelroutes naar Roque Nublo
Er zijn verschillende wandelroutes die uitkomen bij Roque Nublo. Een populaire route begint bij parkeerplaats Degollada de La Goleta. De kortste route is ongeveer één kilometer en duurt ongeveer drie kwartier. De route loopt door de bergen en geeft prachtige uitzichten over het landschap van Gran Canaria. Op mooie dagen zie je in de verte de vulkaan van Tenerife.

Onderweg loop je langs El Fraile, een rots die lijkt op een monnik. Een tip van ons: vroeg in de ochtend zijn er niet zoveel mensen op de wandelroute. Op dit tijdstip geniet je in alle rust van het mooie uitzicht.

Roque Nublo rotsformatie

Geniet van de zonsondergang bij Roque Nublo
Roque Nublo is een hele bijzondere plek om te bekijken tijdens de zonsondergang. Het rechtopstaande blok op het hoge plateau steelt echt de show. De combinatie van zonsondergang en het panoramische uitzicht zorgt voor een magisch en romantisch moment.
Op Gran Canaria gaat de zon rond negen uur onder, in de winter is dit vroeger, rond half zeven. Wil je van dit mooie spektakel genieten dan is het handig om op tijd te vertrekken. Zorg ervoor dat je stevige schoenen draagt en een zaklamp meeneemt. Ben je onbekend in dit gebied maar wil je wel graag deze fantastische ervaring meemaken? Zorg dan voor een goede gids.

Weer bij Roque Nublo
In de zomer ligt de temperatuur bij Roque Nublo door de hoogte wat lager dan aan de kust van Gran Canaria. In de zomer kan het nog steeds aardig warm worden, het is dus aan te raden om voldoende water mee te nemen tijdens een wandeling naar de rots.
In de wintermaanden is de temperatuur een stuk koeler. De zon laat zich minder vaak zien en er kan af en toe regen vallen. Vooral als de wind aantrekt zal de temperatuur dalen en het is dan ook aan te raden om je hier op te kleden.

Een paar praktische tips:
· Roque Nublo is de hele dag geopend maar wij raden aan om vroeg in de ochtend te gaan. Door de toenemende populariteit kan het aan het einde van de ochtend en in de middag erg druk zijn.
· De wandelroute is goed begaanbaar maar trek wel goede schoenen aan. De wandeltocht maken op slippers raden we echt af.
· In de zomer kan het warm worden tijdens de wandeling, zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt voor onderweg.