Het weer op Gran Canaria

+24
°
C
+24°
+20°
Playa del Inglés
Vrijdag, 31
Zaterdag
+23° +20°
Zondag
+23° +20°
Maandag
+22° +20°
Dinsdag
+21° +18°
Woensdag
+21° +18°
Donderdag
+18° +17°
7-daagse weersvoorspelling

De 10-daagse weersvoorspelling voor Gran Canaria kun je vinden op de bekende Spaanse weersite Eltiempo.es.

Het is meestal lekker weer op Gran Canaria, ook in de wintermaanden. Zelfs als het een keer wat meer bewolkt is dan is het qua temperatuur nog goed vertoeven op de Gran Canaria. De Canarische Eilanden hebben niet voor niets het predicaat "het beste klimaat ter wereld". 

Weersvoorspelling Gran Canaria

Het weer

Het beste van Gran Canaria op het gebied van het weer, is dat het er altijd lekker warm is. Je kunt namelijk ook in de winter naar dit mooie eiland gaan, zonder dat je het koud hoeft te hebben. In de zomermaanden juni, juli en augustus is er een gemiddelde temperatuur van 27 graden.
Een prima temperatuur voor de meeste mensen. Ook in de winter is de temperatuur aangenaam, namelijk rond de 21 graden op zijn maximum, en 14 graden minimum. Deze temperaturen zijn dan weer fijn voor de mensen die veel dingen willen ondernemen.

Het weer op Gran Canaria is heel stabiel gedurende het jaar. Gran Canaria is dan ook een geliefde bestemming bij overwinteraars. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden en er valt weinig tot geen regen. Ideaal weer dus! In de zomer kan de temperatuur op Gran Canaria flink oplopen als de wind uit de richting van de Sahara waait. Dan kun je uitschieters tot boven de 40 graden hebben. Alhoewel dit prettiger aanvoelt een dergelijke temperatuur in Nederland. 

Het leven op Gran Canaria is heerlijk voor mensen die van de zon houden. Middenin de zomer kan het raadzaam zijn overdag wat rustiger aan te doen omdat het dan warm kan zijn. Het is dan ook het ideale recept voor een heerlijke vakantie;  lekker warm en af en toe afkoelen in het zwembad of de zee.

Zon en regen op Gran Canaria

Het kan dan nog zo lekker warm zijn, als het hele dagen regent heb je daar natuurlijk niets aan. Gelukkig is dat op Gran Canaria niet het geval. In de zomermaanden is de kans op regen nihil en valt er dan ook bijna nooit iets. Ook in de wintermaanden valt het reuze mee en hoef je dus zeker niet op dagelijkse regenbuien te wachten. Zo kun je in de zomer rekenen op ongeveer één dag regen in een hele maand. In de winter zijn dit vijf tot zes dagen, wat ook erg meevalt.

Voor de mensen die willen genieten van veel uren zon, is Gran Canaria ook de perfecte bestemming. In de zomermaanden schijnt de zon ongeveer negen uur per dag, maar ook in de winter is het zeker niet verkeerd. Dan schijnt de zon namelijk zeven uur per dag wat nog steeds erg veel is.
Zowel in de zomer als winter kun je een duik in zee nemen, want de temperatuur van de zee is in de zomer- en wintermaanden niet erg anders.
De gemiddelde temperatuur van de zee ligt rond de 20 graden, wat prima is om in te zwemmen.

Al met al is Gran Canaria een eiland om alleen al voor het prachtige weer te bezoeken. Let wel op dat de zon in de zomermaanden erg fel kan zijn. Er wordt dan ook aangeraden om niet tussen twaalf en drie uur ’s middags in de volle zon te gaan zitten. Een andere tip is om veel te drinken.