Het weer op Gran Canaria

+24
°
C
+24°
+20°
Playa del Inglés
Vrijdag, 31
Zaterdag
+23° +20°
Zondag
+23° +20°
Maandag
+22° +20°
Dinsdag
+21° +18°
Woensdag
+21° +18°
Donderdag
+18° +17°
7-daagse weersvoorspelling

De 10-daagse weersvoorspelling voor Gran Canaria kun je vinden op de bekende Spaanse weersite Eltiempo.es.

Het is meestal lekker weer op Gran Canaria, ook in de wintermaanden. Zelfs als het een keer wat meer bewolkt is dan is het qua temperatuur nog goed vertoeven op de Gran Canaria. De Canarische Eilanden hebben niet voor niets het predicaat "het beste klimaat ter wereld". 

Weersvoorspelling Gran Canaria

Welk weer is het op het eiland Gran Canaria
Welk weer kan je verwachten als je op vakantie bent op het eiland Gran Canaria? Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat en dit betekent dat het weer eigenlijk altijd stabiel en warm is.

Gran Canaria is een onderdeel van de Canarische eilanden en ligt voor de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Het eiland is vulkanisch en heeft veel hoogteverschillen. Het weer bij het hoogste punt op het eiland, Roque Nublo, zal dan ook kouder zijn dan het weer in de kustplaatsen van Gran Canaria. De badplaatsen in het zuiden en westen van het eiland hebben de meeste zon en de hoogste temperaturen.

Het weer op Gran Canaria lijkt altijd op de lente in Nederland
Het is altijd lente op Gran Canaria. Door het subtropische klimaat van Gran Canaria is het weer het gehele jaar heel stabiel. In de zomer zal de temperatuur in augustus oplopen naar 31 graden. In de winter zal de temperatuur in de kustplaatsen van Gran Canaria niet onder de twintig graden uitkomen. Gran Canaria is dus zowel in de winter als in de zomer een hele fijne bestemming.


Het eiland Gran Canaria geniet jaarlijks van gemiddeld 320 dagen zon! In de maand augustus kan je gemiddeld genomen zelfs tien uur per dag genieten van een heerlijke warme zomerzon. Ga je in de winter naar Gran Canaria? In de maand januari kan je rekenen op ongeveer zes zonuren per dag. Met een temperatuur van ruim twintig graden in januari is dit dus een prima plek om te ontsnappen aan het winterse weer in Nederland.

Het weer op Gran Canaria: wat is de beste reistijd?
Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat met het daarbij horende zachte weer. Daarnaast is het weer het hele jaar door “lekker warm”.

Wat is nu de beste reistijd om te genieten van het weer op Gran Canaria? Dat is een beetje persoonlijk maar je kunt eigenlijk het hele jaar door terecht voor heerlijk warm weer op het eiland. Wil je genieten van een lekkere warme winterzon en een fijne temperatuur? Dan zijn de maanden oktober, november, maart en april het prettigst. In mei en september kan je meer genieten van het zomerse weer op Gran Canaria zonder dat je te maken krijgt met de echte “hitte”.  In de zomer zijn de temperaturen wat hoger rond de 30 graden en kun je genieten van een warme zonvakantie. Een enkele keer komt de wind vanuit het Afrikaanse continent en dan kunnen de temperaturen wat verder oplopen.