Klimaat van Gran Canaria

Op Gran Canaria schijnt de zon veel. Het is een echte winterzon bestemming. Ook in de zomer kun je er goed een zonnige vakantie vieren vanwege de constante temperaturen. Het hele jaar zijn de maximum temperaturen overdag tussen de 20 °C en 28 °C en zijn er tussen de 6 en 9 zonuren per dag.  

Veel zon op Gran Canaria

Het klimaat van Gran Canaria is subtropisch. Het eiland Gran Canaria ligt in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika en is onderdeel van de Canarische Eilanden. De Canarische eilanden hebben een subtropisch klimaat. Gran Canaria heeft daardoor het hele jaar door een zeer stabiel weer, het eiland wordt niet voor niets het eiland van de eeuwige lente genoemd.

Gran Canaria, een zonnig klimaat met gemiddeld 320 dagen zon!
De gemiddelde temperatuur op Gran Canaria is warm, ongeveer vierentwintig graden en kan gemiddeld rekenen op drie honderdtwintig dagen met zon. Door het aantal dagen zon in het jaar is Gran Canaria natuurlijk de ideale bestemming voor een vakantie aan het strand. Door de ligging van het eiland aan de Afrikaanse kust, het subtropische klimaat en het aantal dagen met zon is Gran Canaria in de winter en in de zomer een ideale bestemming.

Gemiddeld heeft januari de minste zonuren per dag. In januari kan je ongeveer zes uur per dag genieten van de verwarmende zon van Gran Canaria. Juli en augustus zijn de topdagen als je kijkt naar het aantal zonuren, dit zijn er in die maanden gemiddeld tien per dag!

Het klimaat van Gran Canaria: niet te warm, niet te koud
Op Gran Canaria schijnt bijna elke dag de zon, ook in de wintermaanden. Langs de zuidkust van Gran Canaria is het altijd lenteachtig tot zomerweer. In de zomer loopt de temperatuur op naar maximaal 31 graden. In de winter zakt de temperatuur hier eigenlijk nooit lager dan 20 graden. De maand met de meest koude temperaturen op Gran Canaria is januari, in deze maand is het gemiddeld 20 graden. Ben je op zoek naar een fijn klimaat om in te overwinteren? Dan is het eiland Gran Canaria echt aan te raden.

Het klimaat van Gran Canaria in de zomer:
In de zomermaanden van Gran Canaria schijnt eigenlijk altijd de zon en zeker in de maanden juni, juli en augustus hoef je geen regen te verwachten. Het klimaat op Gran Canaria is in de zomermaanden stabiel. Een enkele keer komt de wind vanuit het Afrikaanse continent en kan het heet worden. Aan de kust loopt de temperatuur op naar ongeveer 31 graden maar door de zeebries die hier eigenlijk altijd waait wordt het hier niet benauwd of overdreven heet. Wil je toch wat afkoelen? Dan kan je het binnenland van Gran Canaria intrekken, hier is het wat koeler dan aan de kust.

Het klimaat van Gran Canaria in de winter:
Breng je in de winter een bezoek aan Gran Canaria? Dan kan je nog steeds genieten van het subtropische klimaat van het eiland. De zon schijnt misschien niet zo uitbundig als in augustus maar zelfs in januari kan je nog gemiddeld zo’n zes uur per dag van de zon genieten. Het zeewater is in de zomer lekker opgewarmd al zal de temperatuur van het water uiteindelijk zakken naar 19 graden in januari. Op Gran Canaria is het, ook in de winter, over het algemeen droog. In de wintermaanden kan er wel af en toe een bui overtrekken.

Zeetemperatuur van Gran Canaria
De temperaturen van de zee passen bij het weer en de temperaturen van Gran Canaria. De temperatuur van de zee is erg constant, zowel in de winter als in de zomermaanden. De zeetemperatuur in januari het koudste met gemiddeld negentien graden en in september gemiddeld het warmste met gemiddeld drieëntwintig graden. Dus ook qua temperatuur van de zee ideaal voor een lekkere strandvakantie.