Klimaat van Gran Canaria

Op Gran Canaria schijnt de zon veel. Het is een echte winterzon bestemming. Ook in de zomer kun je er goed een zonnige vakantie vieren vanwege de constante temperaturen. Het hele jaar zijn de maximum temperaturen overdag tussen de 20 °C en 28 °C en zijn er tussen de 6 en 9 zonuren per dag.  

Veel zon op Gran Canaria

Zon en constante temperaturen

Door het heerlijke subtropische klimaat wat het hele jaar door aanwezig is op dit prachtige eiland, is het ook een ideale bestemming voor vele Europeanen om te overwinteren op Gran Canaria. In de winter wordt het namelijk nog steeds niet kouder dan zo’n 15-18 graden overdag, en met meer dan 300 dagen per jaar zonder neerslag is het dus goed toeven op dit prachtige Canarische eiland. Als je niet van de vrieskou houdt en ook in de winterse periode in een t-shirt op straat wil lopen, dan dan is Gran Canaria the place to be!

Incidenteel regenval en hitte

Regenen doet het niet vaak op Gran canaria maar wanneer het dan gaat regenen valt het er ook goed uit, vaak is er schade na een tropische regenbui en zijn sommige straten niet begaanbaar. Gelukkig duren de regenbuien niet lang op dit eiland en kun je alweer snel gaan genieten van je vakantie. Sommige mensen vinden regen heerlijk om even af te koelen en blijven dan ook lekker doen waar ze mee bezig waren. Regen op dit eiland is dus niet altijd een ellende.

In de zomermaanden kan het wel eens heel warm worden op het eiland en dit komt dan door de oostelijke luchtstroom met  warme lucht uit de Sahara die over het eiland en de rest van de Canarische eilanden gaat. Op sommige dagen in de zomer kan de temperatuur rond de 40 graden zijn. Zorg ervoor dat je in die periode een kamer met airco neemt als je niet goed tegen hitte kunt. Gelukkig kunt je altijd lekker gaan zwemmen om af te koelen.