Sport en excursies

Beleef van alles op het water

Omdat Gran Canaria een eiland is, valt er natuurlijk van alles op het water te beleven. Naast de vele stranden, kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken. Op deze manier kunt u het eiland van een heel andere kant bekijken. Eke dag vaart er tweemaal een boot vanaf het eiland wat verder de zee op om dolfijnen te gaan bekijken. Binnen een uur is de boot al in het leefgebied van deze intelligente dieren en kunt u ze bewonderen. Ook is het zeker niet uitgesloten dat u een walvis tegenkomt. Verder zijn er natuurlijk diverse watersporten mogelijk op het eiland. Snorkelen, duiken, surfen en vissen; het is allemaal op Gran Canaria te doen. Voor de sport visliefhebbers worden er overigens speciale excursies georganiseerd. Ook het zogeheten ‘big game fishing’

is hier mogelijk. Bij deze sport wordt er gericht op grote vissen gevist. U kunt bijvoorbeeld zomaar een haai of een grote rog vangen!

Shoppen op Gran Canaria

Liefhebbers van shoppen zullen op Gran Canaria de tijd van hun leven beleven. Er is op het eiland namelijk van alles te koop. Vooral in de bekende badplaatsen zijn vele winkels te vinden. De meeste winkels zijn gericht op parfum, kleding, souvenirs en natuurlijk levensmiddelen. Er zijn enkele bekende winkelcentra waar shopliefhebbers uren kunnen rondstruinen. De prijzen liggen in vergelijking met Europa behoorlijk laag, al is het de laatste jaren wel duurder geworden. Bekende winkelcentra op het eiland zijn Cita, Yumbo en Kasbah. Wanneer u van shoppen houdt, is een bezoek aan een van deze centra een echte aanrader en winkelen is dus zeer leuk en vooral in Maspalomas.

Als mensen u in Nederland vragen wat u allemaal gedaan heeft op uw vakantie staat het natuurlijk niet zo leuk als u antwoord dat u de hele dag op het strand heeft gelegen en ’s avonds een biertje heeft gedronken in een Nederlandse kroeg. Om een met een beetje mooi vakantieverhaal thuis te komen moet u toch minimaal deelnemen aan één excursie. Gelukkig is de keuze uit excursies groot en zelfs voor de grootste luilak is er wel iets van zijn of haar gading te vinden. Hier kunt u lezen welke excursiemogelijkheden er op het eiland te vinden zijn, al zijn ze het natuurlijk lang niet allemaal. Excursies kunt u boeken bij de reisorganisatie maar het loont de moeite om even te kijken bij lokale excursiebedrijven. Deze zijn over het algemeen voordeliger! De vele bezienswaardigheden op Gran canaria zijn leuk voor jong en oud en worden dan ook een aantal keer per dag gedaan in de zomermaanden.

Gran canaria excursies

    Camello safari Dunas
 •   Dolfijnen en Walvissen
 •   Mega Moke Jeepsafari
 •   Moby Dick II
 •   Presa Canaria
 •   Yellow Submarine
 •   Overzicht excursies

Zoals u ziet zijn er vele excursies mogelijk, deze excursies en bezienswaardigheden kunt u vaak plaatselijk in uw hotel boeken. De kosten van de excursies zijn niet erg duur op het eiland en het is dus erg leuk om met de familie dit soort excursies te doen. De meeste geboekt excursie is toch wel de jeepsafari, hierover kunt u hieronder meer lezen.


Mega moke jeepsafari Gran canaria

De Mega Moke is een erg leuke excursie die u door de Grand Canyon van Gran Canaria voert. ’s Morgens verzamelen en dan op naar de witte open mini-Jeepjes waarmee u de hele dag in colonne rondtoert. Als u wilt mag u zelf rijden dus zorg dat u uw rijbewijs meeneemt, maar ook een jas is gewenst want achterin zo’n jeep kan het best fris zijn.Na een klein ritje door Playa del Inglés en een stukje snelweg rijdt u het mooie binnenland in waar u via goede wegen kunt genieten van een schitterend uitzicht. De eerste grote stop is bij La Baranda waar u eventueel een tocht op een dromedaris kunt maken. Daarna bezoekt u het plaatsje Fataga en na een stukje verder tuffen heeft u de exclusieve mogelijkheid om een bewoonde grotwoning te bezoeken.

Een klein stukje rijden en dan van een heerlijke lunch genieten. Lekker verder door de schitterende natuur om daarna weer een stop te maken bij het uitzichtpunt Mirador el Guriete en vervolgens weer terug naar huis. We hebben dit verhaal express kort gehouden om niet alles te verklappen wat er tijdens de stops verteld wordt en te beleven valt, maar wij vonden het één van de leukste excursies die we hebben meegemaakt.

De hele excursie wordt op film opgenomen en deze kunt u na afloop bestellen als u wilt. Wij hebben hem niet genomen en hebben daar nog altijd spijt van! Onze dank gaat uit naar Gekke Gaby, onze spontane reisleidster en Monica, de professionele cameravrouw die voor een geweldige dag uit hebben gezorgd.

Activiteiten

Veel mensen vinden het ook belangrijk om genoeg te ondernemen op hun vakantie. Het zou niet alleen moeten gaan om in de zon liggen, maar je wilt natuurlijk ook terugkomen met stoere verhalen van wat er allemaal gebeurd is. Gelukkig is Tips Gran canariadat geen enkel probleem, want er zijn genoeg dingen te doen. Gran Canaria is in de loop der jaren behoorlijk toeristisch geworden, waardoor er ook veel activiteiten mogelijk zijn.

Op Gran Canaria ben je natuurlijk niet echt in een woestijn, maar dat gevoel kun je zeker krijgen door een tripje te maken op een kameel. De rit duurt ongeveer een halfuur waarbij je kunt genieten van de mooie omgeving. Het is ook mogelijk om dit te doen met een gezin, want ook kinderen zijn toegestaan op een kameel. De kosten kunnen natuurlijk variëren, maar over het algemeen kost het ongeveer 12 euro voor een volwassene en 8 euro voor een kind. Deze bijzondere ervaring kost dus maar weinig maar het is voor veel mensen iets dat zij weer kunnen afstrepen op een lijstje van wat je absoluut gedaan moet hebben tijdens een vakantie.

Voor iemand die meer avontuur wil, kan er worden gekozen voor paragliden. Dit is een ontzettend spannende ervaring en niet geschikt voor kinderen. Voor veel mensen is het een droom die uitkomt als zij dit eindelijk kunnen doen. Bij paragliden moet je je voorstellen dat je op een berg staat waarbij je een soort parachute op je rug krijgt. Deze zal worden uitgeklapt. Vervolgens is het de bedoeling dat je gaat rennen en wat vaart maakt zodat de parachute ook echt de lucht in kan komen. Zoals je waarschijnlijk al begrijpt, komt er lucht onder waardoor je als het ware de lucht in getild wordt. Paragliden is een hele bijzondere ervaring en minder eng dan bijvoorbeeld parachute springen. Je kunt bij het paragliden namelijk uitgebreid kijken naar het prachtige landschap waar je overheen vliegt, terwijl je met parachute springen ontzettend snel gaat. Er is dus wel degelijk een groot verschil tussen deze twee.
Het paragliden doe je natuurlijk niet in één keer goed, dus een training is zeker nodig voor je echt de lucht in gaat. Een cursus van één dag kost ongeveer 100 euro. Je kunt er ook voor kiezen om het te doen met de instructeur zodat je zeker weet dat alles goed gaat. Je zit dan samen vast. In dat geval betaal je een prijs van ongeveer zestig euro en kun je natuurlijk altijd rekenen op veiligheid.

Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je zoals eerder gezegd parachute springen. Hierbij spring je van grote hoogte uit een vliegtuig en nadat je een tijdje in de lucht bent, zul je je parachute uit moeten trekken waarna het allemaal wat langzamer gaat. Ook dit is iets wat veel mensen ooit eens willen doen in hun leven. Een groot voordeel om het te doen op Gran Canaria, is dat je weinig kans hebt dat je belemmerd wordt.
Het weer is er namelijk bijna altijd prachtig, waardoor het ook vrijwel altijd door kan gaan. In Nederland krijg je nog wel eens te maken met harde wind, veel regen of een echte storm waardoor een sprong niet gemaakt kan worden. Alles zal je goed worden uitgelegd zodat je helemaal klaar bent voor de sprong die je gaat maken.

Om wat meer mee te krijgen van het prachtige landschap, kun je ook een ritje maken op het paard. Je kijkt hierbij uit op prachtige bergen en zult dan ook volop genieten. Je maakt een rit op een mak paard en de groepen zijn klein. Zo zullen er nooit meer dan zes personen in een groep zitten, omdat het veiliger is om zo weinig mogelijk mensen in de groep te hebben. Het paardrijden is perfect om lekker tot rust te komen en nog eens wat van Gran Canaria te zien. Je hoeft bovendien geen ervaring te hebben met paardrijden, want alles zal je haarfijn worden uitgelegd en ook de paarden zijn uiteraard goed getraind zodat je je zeker veilig kunt voelen op het paard.

Wandelen en fietsen

Gran Canaria is ook perfect om eens lekker veel te gaan wandelen. Niet alleen het weer is hiervoor perfect, maar er zijn ook allemaal prachtige wandelroutes. Bij de meeste routes blijft het niet bij wandelen alleen.
Zo kun je bij de eerste route ervoor kiezen om naar een krater te gaan.
Je kunt zelfs de krater afdalen en zult de meest bijzondere dingen zien.
Dit soort wandelingen zijn het meest geschikt voor volwassenen. Let op:
bereid je goed voor op de wandeling. Koop schoenen die goed zitten en waarmee je wel urenlang kunt lopen. De wandelroutes zijn namelijk zeker niet kort, en je bent meestal wel een aantal uren bezig. Neem ook voldoende water mee en vergeet de mobiele telefoon niet voor het geval er iets gebeurt.

Er kan ook worden gekozen voor een wandeling die wat wilder is dan je normaal gesproken zou doen. Hierbij loop je langs allerlei woeste kliffen en ook nog eens langs de prachtige zee. Op deze manier wordt het wandelen meteen al een stuk aangenamer, omdat je ook nog kunt genieten van hoe prachtig dit eiland is. Je moet ook niet rekenen op mooie paden, maar er kunnen bijvoorbeeld behoorlijk wat stenen liggen waardoor je niet gemakkelijk door kunt wandelen. Een leuke uitdaging voor de echte avonturier die ook nog wat van het mooie eiland wilt zien.

Je kunt op Gran Canaria zelfs kiezen voor een fietsvakantie! Heb je liever een rustige vakantie maar wil je wel een dagje weg met de fiets?
Ook dat is geen enkel probleem. Er zijn allerlei verschillende soorten fietsen. Zo zijn er veel ruige paden waar je voor kunt kiezen. Bij deze paden kan het beste een mountainbike worden gebruikt. Kies voor de juiste bescherming. Een andere optie is wielrennen waarbij je dus wel een goede weg nodig hebt. Op deze manier ben je toch nog lekker sportief bezig op vakantie en krijg je bovendien genoeg te zien van het eiland.
Ten slotte kun je nog kiezen voor de normale fiets. Dit is ook een aanrader voor mensen die er met het gezin inclusief kinderen zijn, want ook de kinderen kunnen heerlijk fietsen. De fietsvakanties op Gran Canaria zijn geliefd omdat er prachtige bergen zijn en je je ogen uitkijkt zodra je op de fiets stapt.

Al met al is er zeker genoeg te doen op dit mooie eiland. Als je toch liever niet teveel actiefs wilt doen op je vakantie, is dat ook geen enkel probleem. Je kunt namelijk ook gewoon genieten van de heerlijke restaurants, het strand, de zee, de zon en ga zo maar door. Gran Canaria is het perfecte eiland voor een actieve of relax vakantie. Het is ook een bestemming waar veel mensen hun vakantie vieren elk jaar, herhalingsgevaar dus! Door het gunstige klimaat en ook gunstige prijzen zal dit prachtige eiland altijd een van top vakantiebestemmingen voor Nederlanders blijven.