Fietsen Gran Canaria

Vind jij het heerlijk om te fietsen? Of ga je graag op fietsvakantie? Dan denk je misschien niet direct aan Gran Canaria. Toch is dit eiland ontzettend mooi om te ontdekken op de fiets. Er zijn veel verschillende fietsroutes op Gran Canaria waarvan een groot aantal je door het afwisselende vulkanische landschap van het eiland leidt. Afgewisseld met het uitrusten op een strandbedje en een verfrissende duik is Gran Canaria de plek voor een mooie fietsvakantie. Voor de echte fanatieke fietsers zijn er zelfs complete fietsvakanties op Gran Canaria te boeken.

Gran Canaria voor wielrenners
Zelfs voor de sportieve fietsers kan het bergachtige binnenland van Gran Canaria een echte uitdaging zijn. Het eiland kent grote hoogteverschillen en er zijn lange fietstochten mogelijk. Laat je verrassen door de ongerepte natuur en de mooie historische dorpen van Gran Canaria! Het vulkaanlandschap zorgt ervoor dat je te maken krijgt met flinke stijgingspercentages.
Het hoogste punt van Gran Canaria ligt bij Pico de las Nieves, de top telt meer dan 1900 meter. Vanuit de badplaats Maspalomas ligt een mooie route van ongeveer 50 kilometer. Je fietst dan vanaf Maspalomas naar het hoogtepunt Pico de las Nieves. Het is een pittige tocht maar als je eenmaal boven op de het hoogste punt staat was het deze tocht meer dan waard!

Fietsen met het gezin op Gran Canaria
Ook voor gezinnen is het mogelijk om Gran Canaria op de fiets te verkennen. Er zijn verschillende fietsroutes die langs de rotsachtige kustlijn van het eiland leiden. Een stop op een van de strandjes voor een verfrissende duik is voor iedereen een leuke afwisseling. Er zijn weinig vlakke wegen om op te fietsen dus voor erg jonge fietsers is dit misschien nog een te grote uitdaging. Daarnaast zijn er weinig fietspaden, dus is het is wel gevaarlijker dan in Nederland.
Op Gran Canaria worden door verschillende aanbieders e-bike toeren aangeboden. Een tocht op de e-bike is dan bijvoorbeeld te combineren met een heerlijke tapasproeverij.

Ontdek Gran Canaria op de fiets!

Fietsen op Gran Canaria, wat is de beste periode?
Fietsen op Gran Canaria is eigenlijk het hele jaar door mogelijk. In de maanden juli en augustus kan de temperatuur oplopen naar ongeveer dertig graden. Hoewel de zeebries altijd verkoelend werkt, is het in deze maanden misschien te warm om een fanatieke tocht te maken. In de wintermaanden is het op Gran Canaria rond de twintig graden, hoewel je in deze maanden wel vaker een bui kan verwachten.

Waar kan je een fiets huren op Gran Canaria?
Fanatieke fietsers fietsen graag op hun eigen fiets, maar dat is met een bestemming als Gran Canaria waarschijnlijk een stuk moeilijker om te regelen. Op het eiland zijn veel verschillende verhuurbedrijven die fietsen aanbieden in alle soorten en met veel verschillende merken. De huurprijs voor een fiets loopt vanaf €20,- per dag. Maar voor een racefiets, een mountainbike of een e-bike betaal je al snel meer. De e-bikes worden vooral aan de zuidkant van het eiland verhuurd, in het bergachtige noorden zal de batterij van een e-bike het niet heel lang volhouden.