Maspalomas

Bij de zandduinen van Maspalomas op Gran Canaria ligt de gelijknamige badplaats Maspalomas. Een ideale vakantiebestemming voor de zonaanbidder, de temperatuur komt hier namelijk maar zelden onder de twintig graden uit.

Het hele jaar door genieten van de zon in Maspalomas
Wist je dat Maspalomas een van de oudste badplaatsen van Gran Canaria is? Niet zo gek, want met het klimaat in Maspalomas kun je het hele jaar door genieten van de zon. Wil jij de lange herfst of winter onderbreken, dan is een vakantie naar Maspalomas op Gran Canaria een absolute aanrader.

Badplaats Maspalomas
Gran Canaria staat vooral bekend om de plaatsen Playa del Inglés en Las Palmas. Badplaats Maspalomas is ook een bekende stad en zeker net zo aantrekkelijk. Het lange zandstrand van Maspalomas loopt door in het strand van Playa del Inglés. Daarnaast is Maspalomas vooral bekend om de grote zandduinen die hier liggen. Aan de boulevard vind je Faro de Maspalomas, een vuurtoren die uitkijkt over de zandduinen.

De zandduinen van Maspalomas worden ook wel vergeleken met de Sahara. Vanuit de badplaats Maspalomas kun je zelfs een ritje maken op een kameel, dwars door de duinen. Ben je liever actief op het water? Er zijn in Maspalomas bootjes te huur en misschien kom je tijdens een tocht over zee dolfijnen tegen!

Vakantie bij de zandduinen van Maspalomas

Accommodatie in Maspalomas
In de badplaats Maspalomas op Gran Canaria vind je veel verschillende soorten accommodaties. Er zijn hotels, appartementen en bungalows die verhuurt worden. Daarnaast is er voor elk budget wat te vinden. Hotel Riu Palace Oasis is een goed beoordeeld hotel, vlakbij het strand van Maspalomas. Ben je op zoek naar iets goedkopers? Dan is het appartementencomplex Oasis Maspalomas een goed alternatief. Het complex ligt aan het strand en vlakbij de vuurtoren van Maspalomas. Het Oasis appartementen complex heeft verschillende appartementen in verschillende prijsklassen. Ben je op zoek naar een privé villa aan het strand? Kijk dan eens naar Blue Ocean Villa Maspalomas, dit is een villa voor acht personen met veel privacy. Vanaf het hoogste terras heb je uitzicht over het strand van Maspalomas.

In de wijk Campo Internacional zijn verschillende appartementen te huur. Deze wijk ligt vlakbij de golfbaan van Maspalomas en vanuit de appartementen heb je hier vaak een mooi uitzicht over. Het Seven Hotel & Wellness is voor Gay Men Only en wordt uitstekend beoordeeld in deze categorie.

Dunas de Maspalomas, de duinen van Maspalomas
De duinen rondom Maspalomas zijn beschermd gebied en is ruim vierhonderd hectare groot. In het verleden zijn hier veel hotels en appartementen gebouwd maar dat mag sinds enkele jaren niet meer. Doordat het gebied beschermd is zijn er strenge regels waaraan je jezelf moet houden. Je mag bijvoorbeeld geen bloemen plukken en je bent verplicht om op de paden te blijven.

Het strand van Maspalomas
Het strand van Maspalomas ligt op de zuidelijke punt van Gran Canaria en is ruim honderd meter breed en bijna zes kilometer lang. Ruimte genoeg voor iedereen dus. Het zand is hier goudgeel en vanaf het strandbedje kan je de metershoge zandduinen zien liggen.