Playa del Inglés

Zon, zee, strand, Playa del Inglés. Playa del Inglés is hét bruisende hart van het eiland Gran Canaria. Hier vind je de perfecte combinatie tussen mooi weer en het feestelijke nachtleven van Gran Canaria. Dé plaats voor een fantastische vakantie.

Tropisch met een bruisend nachtleven
Playa del Inglés heeft het hele jaar door een aangename temperatuur, dus ook in de winter. In de zomer kan het hier tropisch warm zijn. Het eiland Gran Canaria ligt op een kleine vijf uur vliegen vanaf Nederland en Playa del Inglés is een populaire bestemming onder jongeren. Het nachtleven in de badplaats Playa del Inglés is levendig en bruisend. Er zijn veel verschillende bars en discotheken en aan het strand worden veel feesten gegeven.

Uitgaan in Playa del Inglés
Playa del Inglés is de plek waar het allemaal gebeurt op Gran Canaria. De drukste uitgaansbuurt in Playa del Inglés ligt rond de kerk San Salvador in Playa del Inglés. Rondom de kerk heb je aan de ene kant Plaza en aan de andere kant Kasbah. Hier zijn veel winkels, bars, restaurants, Engelse pubs en karaoke bars. De meeste bars hebben in de avond een happy hour. Een bekende en populaire club in Playa del Inglés is Pacha, horend bij de Pacha-keten.

Accommodaties en verblijven in Playa del Inglés, Gran Canaria
Playa del Inglés is een populaire bestemming onder jongeren maar ook voor families met kleine kinderen. De hotels langs de kust van Playa del Inglés hebben vrijwel allemaal leuke zwembaden met een variatie aan glijbanen. Het lange strand lans de kust van Playa del Inglés heeft genoeg speelruimte voor kinderen en er zijn veel verschillende watersportactiviteiten om te doen zoals parasailen, jetskiën en waterskiën. Vanuit de hotels en accommodaties worden regelmatig excursies georganiseerd. Maak bijvoorbeeld een jeeptour of maak een boottocht om wilde dolfijnen te spotten langs de kust van Gran Canaria. Wil je een cultureel uitje? Er worden dagelijks excursies naar de hoofdstad Las Palmas georganiseerd.

Strandvakantie in het bruisende hart van Gran Canaria, Playa del Inglés

Restaurants in Playa del Inglés
In Playa del Inglés op het eiland Gran Canaria vind je veel verschillende restaurants met smaken uit de hele wereld. In Playa del Inglés kan je terecht voor smaakvolle Mediterrane en Spaanse gerechten maar ook de Italiaanse keuken is hier gewoon te vinden. Langs het strand van Playa del Inglés zijn veel verschillende bars en restaurants te vinden. Geniet hier van een lekker drankje met een prachtig uitzicht over de zee.

In de badplaats Playa del Inglés hoef je je absoluut niet te vervelen. Maar lig je na een avond uitgaan liever rustig op een strandbedje aan de zee? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Op veel verschillende plekken zijn strandbedjes en parasols te huur en op sommige plekken worden drankjes naar de strandbedjes gebracht. Een ideale plek om bij te komen van het nachtleven.

Een paar handige weetjes voor jouw vakantie in Playa del Inglés
Playa del Inglés ligt ongeveer veertig minuten vanaf de hoofdstad Las Palmas en de reistijd vanaf de luchthaven van Gran Canaria is ongeveer twintig minuten. In Playa del Inglés is geen ander openbaar vervoer dan de bus of de taxi.