Restaurants op Gran Canaria

Op Gran Canaria kan je genieten van verschillende lokale specialiteiten in een van de vele restaurants die het eiland heeft. Op Gran Canaria kan je genieten van traditionele Spaanse gerechten en tapas. Vis speelt in veel restaurants echt de hoofdrol. Zowel de restaurants aan de kustplaatsen van Gran Canaria als de restaurants in het binnenland van Gran Canaria serveren vrijwel altijd visgerechten. In het binnenland van Gran Canaria zullen de vleesgerechten echter vaker en meer gerechten met vlees op de kaart hebben staan.

Genieten van de heerlijke Spaanse Tapas op Gran Canaria
De Spaanse invloeden op het eiland Gran Canaria zijn vooral in het eten terug te vinden. In veel restaurants zijn dan ook traditionele tapas gerechten op de kaart te vinden. In de hoofdstad Las Palmas zit echt een overvloed aan restaurants. Hier zijn dan ook veel gezellige restaurants te vinden en hier kan je voor een leuke prijs heerlijk uit eten. In Las Palmas zitten ook veel eettentjes waar vooral lokale mensen van het eiland eten, wil je een keer echt de sfeer van Gran Canaria proeven? Dan raden we je aan om eens in deze restaurants te gaan eten.

Romantisch uit eten in Puerto de Mogán
Waarschijnlijk is Puerto de Mogán een van de meest romantische plaatsen aan de kust van Gran Canaria. Ga je hier uit eten dan staat de plaats alleen al garant voor een diner met een romantische sfeer. Puerto de Mogán is van oudsher een vissersdorp en in veel restaurants wordt hier dan ook dagverse vis geserveerd. In het oude gedeelte van Puerto de Mogán ligt een erg goed Italiaans restaurant dat zeer goed gewaardeerd wordt voor zijn typisch Italiaanse gerechten. Behalve de pizza’s zijn hier ook de pastagerechten en de tiramisu een echte aanrader. Het Italiaanse restaurant heet La Cucina.

Wereldgerechten in Playa del Inglés
Met een grote wereldwijde aantrekkingskracht die Playa del Inglés heeft, kan je je voorstellen dat er genoeg restaurants te vinden zijn in deze kustplaats van Gran Canaria. Playa del Inglés kan je alle wereldgerechten vinden. Of je nu wil genieten van de lekkere Italiaanse keuken, de Aziatische keuken of van de typische Spaanse Tapas gerechten. Het kan allemaal in Playa del Inglés op Gran Canaria.

Authentiek genieten in Tejeda, Gran Canaria
Ben je op zoek naar een authentieke plaats om te genieten van heerlijk eten? Dan is het waarschijnlijk heel leuk om een avondje uit eten te plannen in het dorpje Tejeda op Gran Canaria. De plaats ligt op het geografische midden van het eiland en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Roque Nublo.

Ben je op zoek naar een typisch toetje op Gran Canaria?
Deze zijn te koop in het plaatsje Teror. Het dorp heeft heerlijke gebakjes als specialiteit. Deze staan in de diverse restaurantjes hier op de kaart maar kunnen ook meegenomen worden naar huis. En als je hier toch bent om het toetje te scoren, kijk dan vooral eens rond in dit prachtige dorpje!