Teror

Eén van de mooiste dorpen van Gran Canaria, Teror
Teror is een fantastisch dorp om te bezoeken met een heerlijke sfeer. De huizen zijn mooi gekleurd en de houten balkonnetjes bepalen het straatbeeld. De huizen zijn gebouwd in de typische stijl die je vindt op Gran Canaria en de omliggende eilanden. Het centrum van Teror is voor het grootste gedeelte autovrij en dit komt de sfeer alleen maar ten goede.

In Teror maak je foto’s tijdens de siësta
De inwoners van Teror houden de Spaanse middagrust siësta serieus in stand. Dit betekent dat veel winkels gesloten zijn en dat het in de restaurants en bars erg gezellig is. Op dit moment kan je over het algemeen de mooiste foto’s maken omdat het op de straten iets rustiger is geworden.

Bezoek de markt in Teror, Gran Canaria
Bezoek op zondag de levendige markt in Teror. Op zondag zorgt de wekelijkse markt voor veel drukte in Teror. Het aanbod van verse producten zoals groente en fruit is zeer divers en heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Naast groente en fruit zijn er ook taarten, gebakjes, kleding en kunstartikelen te vinden op de gezellige markt. Hoewel het druk is wordt de markt gelukkig niet overspoeld. Vooral locals op Gran Canaria komen op de markt af om hun wekelijkse inkopen te doen. De markt gaat 's morgens om acht uur open en duurt tot drie uur 's middags.

Teror, Gran Canaria

Proef de specialiteiten van Teror en van Gran Canaria
Gastvrijheid en gastronomie zijn sterke punten van Teror. Wil je traditionele gerechten uit Gran Canaria proeven? Dan is Teror absoluut de plaats om dit te doen. Specialiteiten zijn lekker gemarineerd vlees en bijvoorbeeld de stoofpot van kikkererwten (Ropa Vieja).

Ben je op zoek naar de specialiteiten uit Teror zelf? Dit zijn bijvoorbeeld de Chorizo en de Morcilla Dulce. Morcilla Dulce zijn bloedworsten en knoflookworsten die erg lekker zijn in combinatie met brood.

Een zoete specialiteit van Teror wordt gemaakt door de nonnen van de Cisterciënzerorde (Las Monjas del Cister). De heerlijke gebakjes zijn te vinden op de zondagse markt in het dorp.

De verschijning van Maria, moeder van Jezus, in Teror
De verschijning van Maria, moeder van Jezus, is wat het dorp Teror vooral bekend heeft gemaakt. De heilige maagd Maria zou hier op 8 september 1481 zijn verschenen op de tak van een pijnboom in het dorp. Naar aanleiding van deze gebeurtenis is het beeld Virgen del Pino gemaakt die te bewonderen is in de basiliek van Teror. Elk jaar op 8 september wordt het feest Fiesta de La Virgen del Pino gevierd in het dorp waarin het beeld centraal staat. Deze viering wordt door grote aantallen bedevaartgangers bezocht.

Bronwater uit Teror
Een bijzondere plaats in Teror is de natuurlijke bron Fuente Agria. Letterlijk vertaald betekent dit “Bittere Bron”. De bron bestaat uit de bronnen Principal, Molino en de Agua Agria en ligt op een klein stukje lopen vanaf het centrum van Teror.

Parque Doramas Gran Canaria, vlakbij Teror
Het adembenemende park Doramas ligt op een kleine afstand van Teror, niet ver vanaf het historische centrum. Het park heeft een oppervlakte van ruim tweehonderd hectare waar eeuwenoude kastanjebomen en laurierbomen te vinden zijn. Er wonen nog steeds enkele boeren in het park en op deze Finca’s worden educatieve lessen gegeven over natuurbehoud. Als je romantisch bent aangelegd is een bezoek aan het park zeker de moeite waard. Er zijn mooie romantische hoekjes te vinden bij verschillende fonteinen.