Auto huren op Gran Canaria 

Als je het leuk vindt om de het eiland te verkennen dan is het erg handig om een auto te huren. Er zijn veel autohuur bedrijven op de luchthaven van Gran Canaria, maar je kunt ook lokaal in de buurt van je hotel of appartement een auto huren.

Gran Canaria heeft 3 snelwegen

3

Een auto huren op Gran Canaria
Wil jij genieten van de vrijheid van eigen vervoer tijdens je vakantie op het eiland Gran Canaria? Dan is het huren van een auto bijna een must. Gran Canaria heeft veel mooie authentieke dorpjes en prachtige landschappen die goed te ontdekken zijn met de auto.

Waar huur je een auto op het eiland Gran Canaria?
De meeste vakantiegangers huren een auto bij aankomst op het vliegveld. Hier zijn veel verschillende autoverhuurbedrijven te vinden zoals Sixt, Europcar, Avis en Hertz. Deze partijen zijn veelal internationaal actief en hebben hierdoor een uitgebreid wagenpark.

Soms is het goedkoper om de auto bij een bedrijf in de buurt van de luchthaven te huren. In dat geval stuurt het autoverhuur bedrijf iemand die je van de airport komt halen met een busje. Bijvoorbeeld Orlando Rent a Car is zo'n prijsvechter.

Het vliegveld van Gran Canaria is klein en overzichtelijk. Als je bent geland je bent langs de douane dan kom je in de aankomsthal terecht. In de aankomsthal van Gran Canaria is de autoverhuur gevestigd. Alle autoverhuurbedrijven hebben een eigen loket en boven de loketten staan de namen van de verschillende aanbieders.

Heb jij een reis inclusief transfer naar het hotel? Dan huur je waarschijnlijk liever vlakbij het hotel een auto. In dit geval kom je sneller terecht bij lokale verhuurders waar de hotels en resorts contact mee hebben. In sommige gevallen is er bij een resort of een hotel ook een autoverhuur beschikbaar. Wil je voor een korte periode een auto huren? Dan kan je het beste bij de receptie van het hotel vragen naar de autoverhuur op Gran Canaria. De internationale autoverhuurbedrijven hebben in de grote plaatsen op Gran Canaria ook stadskantoren waar je terecht kunt om een auto te huren.

Welke voorwaarden zijn er bij het huren van een auto op Gran Canaria?
De exacte voorwaarden voor het huren van een auto op Gran Canaria zijn afhankelijk van de aanbieder waar je de auto huurt. Een ding is in ieder geval belangrijk, je moet in het bezit zijn van een rijbewijs voor het besturen van een auto. Daarnaast stellen de autoverhuurbedrijven vaak de regel in dat je minimaal 1 jaar in bezit moet zijn van je rijbewijs. Bij sommige aanbieders heb je zelfs drie jaar rijervaring nodig voordat je een auto mag huren. Ben je jonger dan 25 jaar? Dan wordt er vaak een toeslag berekend en wil je dat de auto door verschillende bestuurders gereden kan worden? Dan wordt hier ook een toeslag voor gerekend.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto op Gran Canaria?
Huur je een auto op Gran Canaria dan is het belangrijk om ook een goede verzekering af te sluiten. Bij veel internationale aanbieders zit de verzekering vaak in de huurprijs verwerkt maar bij lokale partijen is dit nog wel eens anders. De verzekeringen zijn vooral van toepassing als er schade wordt gereden bij de auto, let er op dat ook ruitschade is meegenomen in de verzekering. Daarnaast sluit je ook een verzekering af voor de passagiers die je meeneemt in de auto.

In veel gevallen kan je alleen een auto huren als je in het bezit bent van een creditcard. Vanuit Nederland is het huren van een auto op Gran Canaria al goed te regelen, zeker als je deze op het vliegveld huurt. Mocht je geen creditcard hebben dan kan je deze eventueel op dat moment nog aanvragen.

De overdracht van de auto is op Gran Canaria vaak snel geregeld. Na het tekenen van de reisdocumenten en de verzekeringspapieren kan je op weg. Na het krijgen van de sleutel loopt er iemand mee om de auto aan te wijzen. Dit is ook het moment om de auto te controleren op bestaande schade. Maak voor de zekerheid foto’s van deukjes en krasjes die op de auto zitten, het is achteraf anders niet te bewijzen dat jij deze schade niet hebt gemaakt.

En je kunt op weg! Geniet van de mooie uitzichten en de vrijheid van het huren van een auto op Gran Canaria.