Auto huren op Gran Canaria 

Als je het leuk vindt om de het eiland te verkennen dan is het erg handig om een auto te huren. Er zijn veel autohuur bedrijven op de luchthaven van Gran Canaria, maar je kunt ook lokaal in de buurt van je hotel of appartement een auto huren.

Gran Canaria heeft 1 snelweg: de GC-1

1

Gran canaria autoverhuur

Een auto huren op het eiland kan bij vele autoverhuur bedrijven, die je kunt vinden bij de grote vergelijkingssites of lokaal in de buurt van een accommodatie.  

Het eiland heeft ontzettend veel te bieden, met een eigen auto kun je dit in je eigen tempo ontdekken. Haal de auto af op het vliegveld zodra je arriveert, of huur de auto voor enkele dagen tijdens je vakantie. Het verkeer op Gran Canaria wijkt nauwelijks af van hoe we dat in Nederland kennen, waardoor een auto op het eiland een ideale vorm van vervoer betekent. Wil je een specifieke auto huren op Gran Canaria, zoals een stoere jeep of wellicht een zonnige cabrio? Via de verhuurbedrijven die je kunt vergelijken, heb je de keuze uit een groot aantal verschillende modellen. Houd in de gaten dat je een goede verzekering afsluit. 

Auto huren op het vliegveld Las Palmas

Wil je een auto huren op Gran Canaria vanaf het moment dat je arriveert op het eiland? Zorg dan dat je een auto reserveert op de luchthaven van Las Palmas. Het voordeel is dat je dan niet met een bus of taxi naar je hotel of appartement hoeft te reizen. Soms is het goedkoper om de auto bij een bedrijf in de buurt van de luchthaven te huren. In dat geval stuurt het autoverhuur bedrijf iemand die je van de airport komt halen met een busje. Bijvoorbeeld Orlando Rent a Car is zo'n prijsvechter. 

Een eigen auto tijdens je vakantie op Gran Canaria

Wil je een auto huren op Gran Canaria, bijvoorbeeld gedurende enkele dagen tot een week binnen je verblijf? Dan kun je ook de auto gewoon bij je accommodatie af laten leveren en op laten halen. Dit betekent dat je er zelf de weg niet voor op hoeft. Een auto huren op Gran Canaria is wat dat betreft ontzettend makkelijk. Het hoeft niet veel te kosten en het zorgt ervoor dat je alle vrijheid hebt, bijvoorbeeld om de stad Las Palmas te ontdekken, door het groene noorden te rijden of wellicht de bergachtige wegen in het zuiden te verkennen. Met de auto kun je alle kanten op, vooral omdat het wegennetwerk goed in elkaar zit en ook de lokale inwoners rustig rijden.

Het verkeer op Gran Canaria

Ben je benieuwd naar het verkeer? Dan kun je gerustgesteld zijn, het verkeer lijkt er sterk op hoe we dat in Nederland gewend zijn. Je kunt eventueel zandweggetjes in de bergen nemen om het eiland beter te leren kennen, of gebruik maken van de goede wegen die je naar de verschillende uithoeken van het eiland brengen. De bekende wegen langs de toeristische plaatsen zijn van een goede kwaliteit, al zitten er soms wat steile wegen omhoog of omlaag tussen. Wil je een auto gebruiken om de bergen in te trekken? Dan is het de moeite waard om gebruik te maken van een 4×4. Doorgaans is er voldoende parkeergelegenheid bij de verschillende stranden en bezienswaardigheden.