Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria. Las Palmas ligt op de noordoost punt van het eiland en strekt zich uit in een klein schiereiland. Las Palmas heeft een historisch centrum en bestaat uit een aantal zeer verschillende wijken: Vegueta, Triana, Ciudad (Garden City), Alcaravaneras, Puerto en Canteras.

De wijk Vegueta, Las Palmas
Hier staan de belangrijkste gebouwen van de stad en je vindt hier de meeste musea. De kathedraal van Santa Ana torent hoog boven het centrum uit. De kathedraal is in de zestiende eeuw gebouwd en is geopend voor publiek tijdens de missen. Aan het plein Plaza Santa Ana staan verschillende historische gebouwen. Het stadhuis en het bisschoppelijk paleis met een prachtig balkon dateren uit de zeventiende eeuw. Achter de kathedraal vind je Centro Atlántico de Arte Moderno, een van de meest vooraanstaande kunstcentra van Gran Canaria.

In de wijk Vegueta is een bezoek aan de overdekte markt zeker de moeite waard. Deze opende voor het eerst zijn deuren in 1854 en de markt, Mercado, heeft dan ook een rijke geschiedenis.

De wijk Triana, Las Palmas
De centrale plek in Triana is de winkelstraat Calle de Triana. Hieraan staan een aantal historisch belangrijke gebouwen waarvan het Pérez Galdós theater er één is. Hou je van dans, muziek en toneel? Het theater is het hele jaar geopend van maandag tot zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Ook het Quegles gebouw uit 1900 is echt de moeite waard om te bekijken.

Dormas park in het centrum van Las Palmas
In de tuinen van het Dormas park in het centrum van Las Palmas zijn prachtige inheemse bloemen geplant en in het park vind je het Canarische dorp Pueblo Canario. Hier vind je ook het Santa Catalina hotel en het Néstor museum. Tegenover het Santa Catalina hotel kan je een mooie wandeling maken en vind je veel terrassen en restaurants.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Canteras, het strand van Las Palmas
Met recht een van de gezelligste stranden van Gran Canaria. Las Canteras heeft een strook van ruim drie kilometer goudgeel strand en langs de boulevard zijn ontelbaar veel bars, pubs, discotheken, terrassen, ijssalons en restaurants te vinden. Het strand El Confital loopt richting de bergen en dit strand heeft een van de beste surf golven van Europa.

De wijk La Isleta, Las Palmas
In deze wijk ligt een van de populairste parken van Las Palmas, Santa Catalina. In het park worden elk jaar grote openlucht evenementen georganiseerd zoals carnaval en het muziekfestival WOMAD.

De wijk Tafira, Las Palmas
In deze woonwijk geniet je van de architectuur van het eiland, gecombineerd met het prachtige landschap. Wil je de hele stad op een makkelijke manier verkennen? In Las Palmas kan je de stad gemakkelijk verkennen met een toeristenbus.

Vlakbij de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria ligt de vulkaan krater Caldera de Bandama met als hoogtepunt de Pico de Bandama. Mocht je willen ontsnappen aan de drukte van Las Palmas dan is dit een echte aanrader!
Lees hier meer over Pico de Bandama

In ditzelfde gebied ligt ook de golfbaan van Bandama. Real Club de Golf de Las Palmas heeft een achttien holes golfbaan en biedt een uniek uitzicht op de bergtoppen.
Lees hier meer over golfen op Gran Canaria