Puerto de Mogán

Bezoek Puerto de Mogán
Aan de zuidkust van Gran Canaria ligt het romantische plaatsje Puerto de Mogán. Wandel door de rustige straatjes en over de kleine bruggetjes die deze straatjes met elkaar verbinden. Tijdens een wandeling door het vissersdorp ontdek je op elke hoek een mooi doorzicht door de kleine straatjes. In het dorpje staan vooral witte visserswoningen met vrolijk gekleurde kozijnen. De huizen in Puerto de Mogán liggen tegen de helling in het uitgestrekte dal van Barranco de Mogán, wat een sprookjesachtig effect geeft.

Een romantische tripje
Ben je in een romantische stemming? Dan is Puerto de Mogán op het eiland Gran Canaria ideaal om samen met jouw geliefde het schattige dorpje te bezoeken. Nadat jullie de grachtjes hebben bezocht, trek je schoenen uit en loop op blote voeten over het strand van Puerto de Mogán. Het strand ligt vlakbij het centrum van het dorp en is slechts tweehonderd meter lang. Hoewel het strand niet groot is hoef je hier eigenlijk nooit te zoeken naar een plekje. Geniet hier van de rust, het uitzicht en de kabbelende golven.

Heerlijk lunchen aan de haven van Puerto de Mogán
De jachthaven van Puerto de Mogán wordt gezien als centrale plek van het dorp. Hier zijn verschillende restaurantjes en barretjes te vinden. Trek in een visje? In de restaurants in de haven serveren ze dagverse vis.

Puerto de Mogán


Puerto de Mogán bezoeken met kinderen

Een ideale plek om met kleine kinderen naar het strand te gaan op Gran Canaria is het strand bij Puerto de Mogán. Het strand van Puerto de Mogán is kunstmatig aangelegd en komvormig. Dankzij de vorm van het strand heb je als ouders een goed overzicht en je zwemt hier erg beschut. Bij Playa de Mogán kun je ligstoelen en parasols huren, ook zijn er toiletten en douches aanwezig.
Het strand van Puerto de Mogán ligt vlakbij het centrum. De kleine straatjes, bruggetjes en schattige winkeltjes zijn ontzettend leuk om te bezoeken met kleine kinderen. Een echte aanrader dus!

Met de duikboot vanuit de haven van Puerto de Mogán
Bezoek de onderwaterwereld van Gran Canaria met de duikboot die in de haven van Puerto de Mogán ligt. De blauwgroene kleuren van het water geven een mysterieuze sfeer en vanuit de duikboot bewonder je de verschillende vissoorten van Gran Canaria. De kapitein geeft regelmatig interessante informatie over de watertemperatuur en de bereikte diepte.
Samen met de kinderen bezoek je de gezonken schepen voor de kust van Gran Canaria en tijdens de reis ontdek je alle verhalen die daarbij horen. Op de zeebodem zwemmen de roggen en als je goed kijkt zie zeesterren die zich proberen te verstoppen in het zand op de zeebodem. Een echte ontdekkingsreis!
Ben je geïnteresseerd in fotografie? Bij de duikboot worden regelmatig fotowedstrijden georganiseerd. Het is een leuke en afwisselende uitdaging om de onderwaterwereld vast te leggen.

Boottochten vanuit Puerto de Mogán
Vanuit de haven van Puerto de Mogán zijn verschillende boottochtjes te boeken. Je kunt met de boot naar Puerto Rico varen en in veel gevallen zie je vanaf de boot zelfs dolfijnen!