Puerto Rico

De badplaats Puerto Rico op het eiland Gran Canaria heeft, net als de andere badplaatsen in het zuiden, het beste klimaat van het eiland en is ideaal voor een zonvakantie. Deze vakantie kan je zowel in de zomer als in de winter plannen want de temperatuur komt hier maar zelden onder de twintig graden.

Het dorp Puerto Rico heeft slechts vijfduizend inwoners en is tegen de wanden van het ravijn aangebouwd. Dit geeft overigens een spectaculair affect. In het dorp zijn verschillende faciliteiten zoals winkelcentra, bars en restaurants. Ook zijn er verschillende excursies te boeken zoals een boottochtje naar het vissersdorp Puerto de Mogán.

Moderne badplaats Puerto Rico, Gran Canaria
Puerto Rico is een jong dorp op het eiland Gran Canaria. Puerto Rico werd namelijk pas in de jaren zeventig gebouwd in de vallei tussen Barranco de Puerto Rico en Barranco del Lechugal. In Puerto Rico ligt een prachtig strand en een jachthaven maar historische gebouwen zal je hier niet vinden. In de jachthaven kijk je je ogen uit bij alle luxe jachten die hier liggen. Door de grote hoeveelheid hotels en appartementen is het in dit dorp eigenlijk altijd gezellig druk.

Het strand Puerto Rico, Gran Canaria
De badplaats Puerto Rico ligt in de gemeente Mogán en aan de zuidkust van het eiland Gran Canaria. Het strand van Puerto Rico ligt langs de badplaats en tussen de twee havens van het dorp. Op het strand is het gezellig druk en er staan veel kleurrijke parasols. Aan de linkerkant van het strand liggen verschillende restaurantjes en aan de rechterkant ligt de wandelpromenade die naar Playa de los Amadores lijdt.

Puerto Rico op het eiland Gran Canaria


Puerto Rico, een warme badplaats op Gran Canaria
Het strand en de jachthaven van Puerto Rico worden beschermd tegen de kracht van de Atlantische Oceaan door een grote golfbreker. Door de beschutte ligging tussen de hoge kliffen ligt Puerto Rico erg beschut. In deze plaats zal je weinig last hebben van de wind en kan je zomer en winter rustig zonnebaden.

Accommodaties in de badplaats Puerto Rico, Gran Canaria
In Puerto Rico op Gran Canaria kan je kiezen uit een breed aanbod van hotels en appartementen. Allen zijn ze hoog tegen de rotswanden aangebouwd waardoor je uit bijna alle accommodaties een waanzinnig uitzicht hebt over het strand en de zee. Het bouwen tegen de kliffen aan heeft ook een klein nadeel, houd er rekening mee dat je regelmatig de heuvel op moet klimmen om bij het hotel of appartement te komen.

Wil je een mega mooi uitzicht en heb je een wat ruimer budget? Dan is Grand Horizon Luxury Boutique Apartments een echte aanrader. Vanaf de heuvel heb je een waanzinnig uitzicht over de baai en de havens van Puerto Rico. Wil je jezelf echt verwennen? Er zijn ook appartementen met een privé zwembad. Appartementencomplex XQ Vistamar heeft als groot voordeel dat het aan het strand van Puerto Rico ligt. Klimmen is hier dus niet nodig. Het complex heeft een klein zwembad die alleen door gasten gebruikt mag worden. Het Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel is een groot hotel met uitzicht over Puerto Rico. Het hoogtepunt is het zwembad. Het zwembad lijkt, ondanks het hoogteverschil, naadloos over te lopen in de zee. Bij het zwembad is een aparte rustruimte met schaduw en uitzicht over zee. Daarnaast is er ook een speciaal gedeelte voor kinderen met glijbanen.