Boottocht

Dolfijnen bekijken tijdens een boottocht op Gran Canaria
Een absoluut hoogtepunt van de vakantie! Het bekijken van dolfijnen tijdens een boottocht langs de kust van Gran Canaria. Dit is een enorm populaire activiteit voor jong en oud tijdens een vakantie op Gran Canaria. Het is bijzonder om de dolfijnen langs de boot te zien zwemmen en ze te zien spelen met de golven die de boot maakt. De dolfijnen lijken altijd een lach op hun gezicht te hebben als ze hier in het open water en in alle vrijheid hun bijzondere sprongen maken.

Wat is de beste tijd om dolfijnen te spotten op Gran Canaria?
Misschien is dit wel de meest gestelde vraag. Wat is de beste tijd om dolfijnen te spotten op Gran Canaria? In de maanden maart, april, mei en juni heb je de meeste kans om dolfijnen te zien tijdens een boottocht op Gran Canaria. In deze maanden zijn er veel verschillende dolfijnsoorten aanwezig rondom het eiland. Dit komt door het vele voedsel dat zij hier kunnen vinden op de zeebodem. Daarnaast is het water helder en heeft het zeewater een fijne temperatuur voor de dolfijnen. Naast de verschillende soorten dolfijnen die tijdelijk in het gebied rond Gran Canaria zwemmen zijn er een aantal soorten die hier het hele jaar leven. Dolfijnen spotten kan op Gran Canaria dus het hele jaar door.

Welke soorten dolfijnen leven rondom Gran Canaria?
Er bestaan meer dan 80 soorten dolfijnen, bruinvissen en walvissen waarvan meer dan 25 soorten rond de Canarische Eilanden zijn gezien. Rond Gran Canaria leeft dus een zeer divers aantal dolfijnen. De meest bekende dolfijnen die hier regelmatig worden gezien zijn de Snaveldolfijn, de Atlantische dolfijn en de tuimelaar.
De Tuimelaar is een echte acrobaat. Je kent deze dolfijnensoort ongetwijfeld omdat de Tuimelaar vaak wordt ingezet bij dolfijnenshows. Toch is het uniek om deze slanke en bewegelijke dolfijn zijn capriolen in vrijheid te zien maken. De Snaveldolfijn lijkt erg op een Tuimelaar maar de Snaveldolfijn heeft een slanke snuit en een slanker voorhoofd. De Atlantische dolfijn is een echte toerist op Gran Canaria. Behalve dolfijnen kan je rondom Gran Canaria ook vinvissen en soms zelfs potvissen zien zwemmen. 

Boottocht en dolfijnen bekijken op Gran Canaria

Een boottocht dolfijnen spotten op Gran Canaria
Als je deze machtig mooie beesten wil zien dan kan je het beste meegaan met een georganiseerde boottocht. Doordat je met meerdere mensen bent kan iedereen de zee in de gaten houden en als er een dolfijn wordt gespot, dan zijn er vaak meer in de buurt. Met een beetje geluk springen de dolfijnen enthousiast uit het water maar ze vinden het ook heerlijk om mee te zwemmen met de boot. Fijn voor jou als bezoeker want vlak naast de boot of rondom de boot heb je natuurlijk het beste zicht op de dolfijnen.

Vanuit welke plaatsen op Gran Canaria worden boottochten met dolfijnen aangeboden?
Er zijn verschillende organisaties die deze boottochten organiseren en ze vertrekken uit verschillende badplaatsen op Gran Canaria. De meeste boottochten vertrekken vanuit Puerto Rico naar het leefgebied van de dolfijnen. Maar ook vanuit de badplaatsen Arguineguin, Bahia Feliz, Las Palmas, Meloneras, Maspalomas, Playa del Inglés, Playa del Cura, Puerto de Mogán, Playa Taurito en vanuit San Agustin vertrekken boten naar het dolfijnengebied.