Playa Taurito

De badplaats Playa Taurito ligt op ongeveer twee kilometer van Puerto de Mogán en is een aangewezen plek als je op zoek bent naar rust op Gran Canaria. Hier lopen geen dronken pubers en aangeschoten toeristen rond. In de badplaats Playa Taurito heb je soms het gevoel dat je de plaats helemaal voor jezelf hebt tijdens je vakantie.

Zonnen zonder wind op Gran Canaria, Playa Taurito
De grote landtongen beschermen Playa Taurito tegen de wind en de temperatuur van het zeewater is het hele jaar redelijk constant. Playa Taurito is voor zowel de zomergast als de overwinteraar een ideale plek om te genieten van de zon en de zee.

Het strand Playa Taurito op Gran Canaria
Het strand van Playa Taurito laat de vulkanische oorsprong van Gran Canaria goed zien. Het zand is hier wat donkerder dan op de andere stranden van Gran Canaria. Playa Taurito is ongeveer tweehonderdvijftig meter lang en dankzij de beschutte ligging is het zeewater hier erg kalm. Het strand van Playa Taurito is redelijk breed en hoewel het strand niet heel lang is, kan je hier eigenlijk altijd een plekje vinden. Playa Taurito is zeer geliefd bij gezinnen met kinderen en door de beschutte ligging kan je hier ook heerlijk zonnebaden zonder dat je last hebt van de wind.

Rondom Playa Taurito op Gran Canaria zijn een aantal verschillende restaurants te vinden, maar de meeste vakantiegangers eten hier vaak in de hotels en appartementencomplexen die hier staan.

Watersporten bij Playa Taurito, Gran Canaria
Playa Taurito ligt in een kleine baai met daar omheen bergachtig landschap. Ben je een liefhebber van de duiksport, dan ben je hier helemaal op je plek. De onderwaterwereld van Playa Taurito is bijzonder en er zwemmen veel verschillende vissen, met een beetje geluk zie je zelfs een kleine haai.
Playa Taurito op Gran Canaria heeft maar liefst drie verschillende duikscholen. Je kunt hier ook kajakken, waterfietsen, parasailen en jetskiën.

Playa Taurito: ontspanning en rust op Gran Canaria

Accommodaties bij Playa Taurito, Gran Canaria
Ben je met kinderen op vakantie? Dan kom je waarschijnlijk redelijk snel uit bij Hotel Livvo Valle Taurito & Aquapark. Dit hotel heeft mooie en ruime kamers waar je ook als familie goed terecht kunt. Bij een boeking van een hotelkamer krijg je ook toegang tot het waterpark. Als volwassene kan je jezelf laten verwennen in de prachtige spa van het hotel.

Het Tui Blue Princess hotel bij Playa Taurito heeft luxe kamers die vrijwel allemaal uitkijken over de helderblauwe zee van Cran Canaria en het strand van Playa Taurito. Het is een hotel met een gemoedelijke sfeer en twee buitenzwembaden. Tui Blue Princess Hotel heeft ook twee verschillende restaurants en ligt aan het strand.

In het Mogán Princess Hotel ligt iets hoger in de baai van Taurito. Vanuit de kamers en vanuit het zwembad geniet je van het uitzicht. De sfeer in dit all inclusive hotel is informeel en de kamers zijn erg ruim en netjes.

Op de punt van Playa Taurito tegenover Mogán Princess Hotel ligt het Taurito Princess Hotel. Dit hotel ligt direct aan het strand en hier geniet je vanaf het terras van een prachtig uitzicht op de ondergaande zon. Dit all inclusive hotel heeft vijf verschillende bars en twee restaurants. Voor de kinderen is hier een animatie in het hotel aanwezig.