Duiken en snorkelen

Waarschijnlijk zijn snorkelen en duiken rondom het eiland van Gran Canaria de meest geliefde bezigheden van toeristen en van de lokale bevolking. Niet zo gek, want de onderwaterwereld rondom het eiland is prachtig! Gran Canaria hoort officieel bij Europa maar door de verre ligging, voor de kust van Afrika, zijn hier meer soorten dieren te vinden dan op de meeste andere Europese snorkel- en duikplekken.

Welke dieren kan je tegenkomen met snorkelen en duiken rondom Gran Canaria?
Dit is een lange lijst van bijzondere diersoorten. In de zee bij Gran Canaria kan je onder andere verschillende roggen tegenkomen, waaronder de adelaarsrog, de pijlstaartrog en de mantarog. Tijdens het snorkelen of duiken kan je daarnaast zwaardvissen, trompetvissen, murenen, papegaaivissen en tonijnachtigen tegen komen. In de zee rondom Gran Canaria leven ook verschillende soorten dolfijnen en ook zeeschildpadden, walvissen en soms zelfs potvissen. De bekendste zeeschildpad die voorkomt in de zee bij Gran Canaria is de Caretta Caretta.

Wat is de beste tijd om te snorkelen of te duiken bij Gran Canaria
De kleurrijke onderwaterwereld van Gran Canaria en de zeer aangename temperatuur van de zee maken snorkelen en duiken een heerlijke activiteit tijdens de vakantie. Door de Canarische Golfstroom wordt het water rondom Gran Canaria nooit kouder dan 19 graden. In de zomermaanden is de temperatuur van de zee nog een stuk warmer.

De fijnste tijd om te snorkelen en duiken is tussen mei en oktober. In deze maanden is de zee het warmste. In de maanden vanaf november tot aan april kan je natuurlijk ook duiken en snorkelen, maar dan is het wel aan te raden om een wetsuit te dragen.

Waar kan je het beste snorkelen en duiken op Gran Canaria?
Playa de el Cabrón: deze plek is direct een van de populairste duik- en snorkelplekken van Gran Canaria. Op deze plek kun je genieten van een bijzonder onderwaterleven met veel verschillende vissoorten. Een paar voorbeelden zijn: papegaaivissen, kogelvissen, octopussen, roggen en barracuda’s.

Sardina del Norte: dit is een brede en beschutte baai waar je profiteert van rustig water tijdens het snorkelen en duiken op Gran Canaria. Bij Sardina del Norte is de kans groot dat je hier grote vissen en verschillende kleine soorten haaien ziet. Soms laat zelfs een walvishaai zichzelf hier zien.

Wees voorzichtig tijdens het duiken en snorkelen op Gran Canaria
Ga je snorkelen of duiken rondom Gran Canaria dan is het handig om goed op de verschillende vlaggen aan het strand te letten. Rondom het eiland kunnen de golven erg hoog worden en de stroming erg sterk. Zelfs bij een oranje vlag is het al beter om veilig op het strand te blijven.

Snorkelen en duiken rondom het eiland Gran Canaria