Jetskiën

Gran Canaria is onderdeel van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Door de ligging van Gran Canaria is de temperatuur van het zeewater hier altijd boven de twintig graden. Gran Canaria is dus een ideale bestemming als je van watersporten houdt!

Maak een safari tour met de jetski op Gran Canaria
Wil je de kustlijn van Gran Canaria eens op een andere manier bekijken? Dan is een jetski tour echt een unieke manier om dit te doen. Tijdens een Jetski safari op Gran Canaria ontdek je plekken die je zelf nooit zou kunnen vinden. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een jetski te huren, je kunt dan de kustlijn van Gran Canaria op jouw eigen tempo bekijken.

Jetskiën kan op Gran Canaria zowel in het noorden als in het zuiden. Echter is de zee in het zuiden van Gran Canaria veel rustiger en is het besturen van de jetski makkelijker. Ben je onervaren op dit gebied dan kan je het beste aan de zuidkant van het eiland een jetski huren.

Ontdek de zeegrotten van Gran Canaria met de Jetski
Samen met een ervaren gids vertrek je vanaf een van de stranden met de jetski voor een jetski Safari op Gran Canaria. Deze tochten duren meestal een of twee uur en je ontdekt hierin de zeegrotten bij bijvoorbeeld Tasarte Beach en Tasartico. Ook in de bergen rondom Playa de Mogán zijn verschillende zeegrotten te vinden. Tijdens een jetski safari op Gran Canaria kan het zomaar gebeuren dat je een dolfijn tegenkomt!

Jetskiën op het watersporteiland Gran Canaria

Waar huur je een jetski op Gran Canaria?
Er zijn veel verschillende organisaties die jetski’s verhuren op Gran Canaria. De organisaties die jetski’s verhuren en die jetski safari’s aanbieden kan je overal op het eiland vinden en bijna op elk strand. Vooral bij het strand van Playa del Inglés, Playa de Mogán en Playa de Maspalomas zijn veel jetski’s te huur en verschillende jetski safari’s beschikbaar.

Vanaf welke leeftijd mag je mee op een Jetski Safari?
Vanaf 16 jaar mag je zelfstandig een jetski besturen op Gran Canaria. Verschillende organisaties hanteren de leeftijd van 18 jaar of ouder. Of 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene. Je hebt voor het besturen van een jetski geen vaarbewijs nodig. Bij de huur van een jetski is altijd een veiligheidsvest inbegrepen.

Let op: huur een jetski altijd bij een gerenommeerde partij en kijk of ook de verzekeringen inbegrepen zijn bij de huurprijs.