Zonsondergang

Gran Canaria is een eiland met veel verschillende landschappen en telt ruim 160 stranden en strandjes. Door het subtropische klimaat is dit de ideale plek om even te ontsnappen aan de winterse kou in Nederland. Ook in de zomer blijft het weer op Gran Canaria stabiel, de zomers kennen een temperatuur van ongeveer 30 graden met een altijd verkoelende zeebries. Zie jij jezelf al lekker aan het strand zitten terwijl het in Nederland vriest?

Wil je genieten van een prachtige zonsondergang? Op Gran Canaria hoef je hier eigenlijk niet echt naar te zoeken want bij de resorts aan de stranden kan je gewoon gaan zitten en kijken naar de zonsondergang. De mooie rode zon die wegzakt in de golvende zee zorgt op elk strand voor een magisch moment. Wil je meer weten over de stranden van Gran Canaria? Wij hebben de vijf beste stranden van Gran Canaria voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze opzoeken via deze link: grancanaria.nl/stranden.

De zee temperatuur van Gran Canaria is altijd erg constant en zal in de avond nauwelijks afkoelen. In de zomer en in de winter kan je tot laat zwemmen in de zee, hoewel je wel rekening moet houden met de golven en de stroming die hier kan staan. Wil je een verfrissende duik nemen in de zee tijdens de zonsondergang op Gran Canaria? Dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor koud water.

Geniet van de zonsondergang op Gran Canaria

Op Gran Canaria kan je genieten van de zonsondergang
Op veel plekken op Gran Canaria is de zonsondergang spectaculair om mee te maken. De rode gloed die over het eiland schijnt, de zon die in de zee zakt, afgetekend tegen het ruwe en vulkanische landschap van Gran Canaria. Hieronder een paar van de beste plekken waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang:

Roque Nublo
Roque Nublo staat bekend als icoon van Gran Canaria. Het is dan ook een hele bijzondere plek om te genieten van een spectaculaire zonsondergang. Roque Nublo, het hoge rechtopstaande blok bovenop het plateau, met daarachter de ondergaande zon zorgt gegarandeerd voor een magisch en romantisch moment.

Puerto de Mogán
Geniet van de zonsondergang op Gran Canaria in het schilderachtige kustplaatsje Mogán. Heb je genoten van een dagje strand op Playa de Mogán? Dan kan je daarna heerlijk uit eten in de haven Puerto de Mogán. Hier geniet je vervolgens van een prachtige ondergaande zon die langzaam in de glinsterende, rood kleurende zee zakt. Ben je op zoek naar een romantische afsluiter van een heerlijk dagje strand? Dan moet je hier zijn!

De zandduinen van Maspalomas
De zandduinen van Maspalomas zijn constant in beweging door de wind vanuit zee. De hoogste duinen zijn soms wel tien meter hoog! De duinen met op de achtergrond de wuivende palmbomen die rood kleuren tijdens de zonsondergang zijn sprookjesachtig te noemen.

Hoe laat gaat de zon onder in Gran Canaria?
Uiteraard verschilt de tijd van de zonsondergang per seizoen in Gran Canaria. Is het hoogzomer dan gaat de zon rond negen uur onder. In de winter gaat de zon onder rond half zeven. Online kan je overigens per dag opzoeken hoe laat de zon precies onder gaat op Gran Canaria.