Duinen van Maspalomas

Dunas de Maspalomas
Dunas de Maspalomas, de Sahara van Gran Canaria! Dit is misschien wel het meest bijzondere stukje natuur van Gran Canaria. Stel voor een bezoek tijdens je vakantie de routeplanner in op Riu Palace Maspalomas, vanaf dit punt starten verschillende wandelingen en vind je het informatiecentrum van dit gebied.

Zandduinen van ruim tien meter!
Denk je aan de Sahara dan denk je waarschijnlijk ook aan de hoge zandduinen. De zandduinen van Dunas de Maspalomas op Gran Canaria kunnen in sommige gevallen ruim tien meter hoog worden! Door de constante wind vanuit zee veranderen de zandduinen continu van vorm en hoogte.

Het gebied is ruim zes kilometer lang en heeft een breedte van ongeveer twee kilometer. De grote duinen van zand ontstaan uit fijn zand en schelpen die door de branding worden aangespoeld. Dit gebied wordt overigens elk jaar groter, gemiddeld genomen “verplaatsen” de zandduinen zich ongeveer een meter per jaar richting het westen van Gran Canaria.

Beschermd gebied Dunas de Maspalomas
In het verleden zijn er hotels en appartementen gebouwd rond het gebied van Dunas de Maspalomas. Zonde! Inmiddels is het gebied van ruim vierhonderd hectare beschermd door de regering van Gran Canaria.

Omdat Dunas de Maspalomas beschermd gebied is, zijn er wel strenge regels waar je jezelf aan moet houden tijdens een bezoek. Het is bijvoorbeeld verboden om bloemen te plukken en je bent verplicht om op de paden te blijven.


Dunas de Maspalomas

Lagune Charco de Maspalomas
De Lagune Charco de Maspalomas ligt in het gebied Dunas de Maspalomas. De lagune bestaat uit brak water en is erg belangrijk voor de directe omgeving. Het is een broedplaats voor eenden en reigers die in dit gebied leven.

Vuurtoren van Dunas de Maspalomas, Faro de Maspalomas
Aan de rand van Charco de Maspalomas staat een vuurtoren (Faro de Maspalomas) van achtenzestig meter hoog. Deze is gebouwd in 1889 en is te bezoeken tussen 10.30 uur en 17.00 uur. Binnen in de vuurtoren is een klein museum te bezoeken. Klim je naar boven? Dan kan je vanuit de vuurtoren natuurlijk genieten van het mooie uitzicht!

Zonsopgang bij Dunas de Maspalomas
Een echte aanrader is het bekijken van de zonsopgang bij de Dunas de Maspalomas, je moet er vroeg voor opstaan maar het is absoluut de moeite waard! Het allermooiste uitzicht krijg je bij het uitzichtpunt van Riu Palace Maspalomas. Nog een tip van ons: hoewel de paden makkelijk begaanbaar zijn, raden we slippers echt af. Op een warme en zonnige dag kan het zand erg heet worden.