Natuur op Gran Canaria

Laat je verrassen door de natuur van Gran Canaria
Het eiland Gran Canaria staat bekend als heerlijke zonbestemming in de Atlantische Oceaan. Toch kan de natuur van Gran Canaria je bij een bezoek enorm verrassen. Het eiland is onderdeel van de Canarische eilanden en door de vulkanische oorsprong heeft Gran Canaria vele kenmerkende contrasten.

Op Gran Canaria kan je genieten van valleien en ravijnen, een betoverend duinlandschap, een botanische tuin van 27 hectare, een vulkaankrater en een gigantische rots. Gran Canaria kent maar liefst drieëndertig beschermde natuurgebieden en mag absoluut niet ontbreken op de bucketlist van de natuurliefhebber.

Wist jij dat er op Gran Canaria meer dan 1700 verschillende planten en bomensoorten zijn? Ruim 500 daarvan zijn endemisch, wat betekent dat ze alleen voorkomen op Gran Canaria.

Hieronder lees je meer over een paar hoogtepunten van Gran Canaria:

Plan een bezoek aan Roque Nublo
Een van de meest bijzondere iconen van Gran Canaria en ligt centraal op het eiland in de regio Tejeda, Roque Nublo. In het beschermde Rural del Nublo Park ligt Roque Nublo, een enorme rots midden in een landschap van kraters en versteende lava-rivieren. Het landschap is uniek en een echte inspiratiebron voor kunstenaars, fotografen en schrijvers.
Lees meer over Roque Nublo

Verborgen schat Barranco de Las Vacas
Een “verborgen schat” op het eiland Gran Canaria. Een kloof die bestaat uit turfsteen, samengeperst vulkanisch as. Door het vrije spel van water en wind in de afgelopen decennia is de kloof van Barranco de Las Vacas gevormd. De ronde wanden en het sprookjesachtige lichtspel zijn een bezoek meer dan waard. Wil je weten hoe je deze verborgen schat kan vinden?
Lees dan hier verder

Jardín Canario, de grootste botanische tuin van het eiland
Uitgestrekt over een terrein van maar liefst zevenentwintig hectare ligt Jardín Canario. De grootste botanische tuin van Gran Canaria ging voor het eerst open in 1959. De tuin heeft een indrukwekkende collectie planten en bomen waarvan een groot deel alleen op Gran Canaria voorkomen. Geniet van de betoverende rust en de verschillende tuinen in Jardín Canario.
Lees hier meer over Jardín Canario.

Pico de Bandama, Caldera de Bandama
Op ongeveer twintig minuten rijden vanaf Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, ligt Pico de Bandama. Een hoge piek op de vulkaankrater Caldera de Bandama met een waanzinnig uitzicht punt.
In het gebied rondom Pico de Bandama zijn drie verschillende wandelingen. Loop naar de bodem van de krater en bekijk daar een schattige boerderij of maar een georganiseerde wandeling langs de rand van de krater.
Lees hier verder over Pico de Bandama

Ga op zoek naar Paddesteen in Los Tilos de Moya
Een van de laatste inheemse laurierbossen van Gran Canaria ligt in Parque Rural de Doramas. Ravijnen zoals Moya en Azuaje vinden hier hun oorsprong en in dit gebied komen veel laurierbomen voor. De bedreigde Paddesteen (Sideritis Discolor) is te vinden in het gebied Los Tilos de Moya.
Ontdek hier meer over het laatste overblijfsel van de subtropische jungle van Gran Canaria: Los Tilos de Moya

Zonsopgang bij Dunas de Maspalomas
Ben je op zoek naar een spectaculaire zonsopgang? Dan raden wij je het uitzicht op de zandduinen van Gran Canaria zeker aan. Dunas de Maspalomas wordt ook wel de Sahara van Gran Canaria genoemd. En terecht. De ruim tien meter hoge zandduinen doen je absoluut denken aan foto’s van de Sahara.
De zandduinen veranderen door de wind vanuit zee continu van vorm en hoogte en ze zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Door het beschermde duingebied Dunas de Maspalomas lopen verschillende wandelroutes. De meeste vertrekken vanuit het informatiepunt van Dunas de Maspalomas.
Wil je weten waar je precies moet zijn? Lees dan hier verder.