Jardín Canario

Jardín Canario is een betoverende, botanische tuin op het eiland Gran Canaria. Ben je een natuurliefhebber? Dan kan je jezelf in Jardín Canario prima vermaken.

Jardín Canario strekt zich uit over een terrein van ongeveer zevenentwintig hectare en biedt plaats aan een indrukwekkende collectie endemische planten. Endemische soorten zijn soorten die alleen in een bepaald gebied voorkomen, de meeste planten die hier staan zie je dus alleen op Gran Canaria.

De oprichting van Jardín Canario
De oprichting en inrichting van Jardín Canario is het werk van de Zweedse botanicus Erik Ragnar Svensson. De tuin ligt ongeveer zeven kilometer vanaf Las Palmas, vlak bij Santa Brigida. Hier vond Erik Ragnar Svensson een terrein met natuurlijke watervallen en grotten en uiteindelijk begon de opbouw van de botanische tuin 1952. De opening van Jardín Canario op Gran Canaria was in 1959.

Jardín Canario in verschillende zones
Naast de collectie endemische planten van Gran Canaria is de indeling van de botanische tuin Jardín Canario een opvallend kenmerk. In de tuin zijn verschillende zones en elke zone is gewijd aan een specifieke plantengroep. Als bezoeker geniet je van de afwisseling. Het ene moment wandel je in de schaduw van de mooiste palmbomen en het volgende moment laat je jezelf fascineren door exotische bomen en cactussen. Maak een wandeling over paden waarbij de wordt omringd door kleurrijke bloemen en kom tot rust in de bamboetuin.

Door de afwisseling van de prachtige tuinen vind je in de tuin ook veel verschillende soorten vogels en vlinders. Jardín Canario is een plek op Gran Canaria waar de tijd even stil staat. Het is aan te raden om een bankje in het park te zoeken en te luisteren naar de ritselende bladeren en zingende vogels.

Ontdek de pracht van Jardín Canario

Educatieve programma’s
Jardín Canario organiseert dagelijks educatieve programma’s en rondleidingen. Hierbij leer je over de flora en fauna in het park en over het belang van biodiversiteit en milieubehoud. In de expositieruimte worden regelmatig tentoonstellingen gehouden vanuit de onderzoeken van Jardín Canario. Daarnaast zijn er vaak tentoonstellingen van fotografen, beeldhouwers of schilders.

Restaurant Jardín Canario
Heerlijk eten met uitzicht over de botanische tuin. Restaurante Jardín Canario wordt goed beoordeeld door de bezoekers van het park en is een ideale stop tijdens de wandeling. Let op: op drukke dagen is het wel handig om van tevoren te reserveren.

Praktische tips bij je bezoek Jardín Canario
· Jardín Canario is het hele jaar geopend voor bezoekers
· De actuele exposities kun je vinden via http://www.jardincanario.org/centro-de-exposiciones
· Wil je een hele dag doorbrengen in Jardín Canario? Dan is het aan te raden om een plekje te reserveren bij Restaurante Jardín Canario