Los Tilos de Moya

Los Tilos de Moya, natuurpark Parque Rural de Doramas
In het park Parque Rural de Doramas vind je een van de laatste inheemse laurierbossen van Gran Canaria. Parque Rural de Doramas bestaat uit een landschap met agrarische gebieden en plaatsen met een bijzonder cultureel belang. Los Tilos de Moya is namelijk het laatste overblijfsel van de subtropische jungle die ooit een groot deel van Gran Canaria bedekte.

In dit gebied ligt de oorsprong van belangrijke ravijnen zoals Moya en Azuaje. De plaatsen Azuaje, Barranco Oscuro en Los Tilos de Moya hebben zelfs een wetenschappelijk belang. In dit gebied komen namelijk veel zeldzame laurierbomen en plantensoorten voor.

De Paddesteen
In Lost Tilos de Moya, een van de laatste laurierboom bossen van Gran Canaria, staat een bijzonder soort plant: de Paddesteen (Sideritis Discolor). De Paddesteen is uniek en valt onder de bedreigde plantensoorten.

Los Tilos de Moya, het laurierbos van Gran Canaria
Ben je een natuurliefhebber? Dan mag je dit onderdeel van het eiland absoluut niet missen. Tijdens een wandeling kan je hier genieten van de inheemse soorten en een gevarieerde flora en fauna. Los Tilos de Moya is het laurierbos van Gran Canaria en ligt in het ravijn van Moya. Het ravijn ligt ongeveer zeshonderd meter boven de zeespiegel en hier zijn typische, plaatselijke struiken en bomen te bewonderen.

Centro de Interpretación Los Tilos de Moya
Centro de Interpretación Los Tilos de Moya is het bezoekerscentrum van Los Tilos de Moya. In het centrum kom je meer te weten over het gebied, de biodiversiteit en het wetenschappelijke belang van Los Tilos de Moya.

Natuurgebied Los Tilos de Moya

Wandelen in Los Tilos de Moya
Maak een klim door het dichtbegroeide ravijn van Los Tilos de Moya. Je loopt hierbij door fantastische landschappen en je kunt genieten van adembenemende uitzichten. Een pad van 1800 meter voert langs de inheemse planten die in dit gebied groeien. Het bos bestaat vooral uit verschillende soorten laurierbomen, een wandeltocht vol heerlijke geuren dus!

In dit gebied kan je een leuk rondje lopen. Vanaf de parkeerplaats Moya is er een wandelroute van ongeveer twee kilometer over een makkelijk begaanbaar pad. Een echt hoogtepunt tijdens deze wandeling is de Kakteenweg. Hier loopt een smal pad tussen de laurierbomen en de cactussen door.

Ben je op zoek naar een meer uitdagende wandeling? De makkelijke en korte versie is uit te breiden met een route naar Mirador del Barranco de Moya. Deze wandeling is bijna acht kilometer lang en loopt over een redelijk makkelijk pad.