Openbaar vervoer Gran Canaria

Met de bus op Gran Canaria, tips voor het openbaar vervoer:
Verblijf je op Gran Canaria maar heb je geen eigen vervoermiddel tot je beschikking? Een ideale manier om het eiland te ontdekken is met het openbaar vervoer van Gran Canaria. De bus is een comfortabele manier om te reizen op Gran Canaria en daarnaast betaalbaarder dan een taxi.

Gran Canaria heeft een goed georganiseerd busnetwerk die zich uitstrekt over het hele eiland Gran Canaria. De bus rijdt over het hele eiland en komt zowel in de grote steden, toeristische gebieden en in afgelegen bergdorpjes.

Busmaatschappij Global en Guaguas Municipales op Gran Canaria
Over het hele eiland Gran Canaria zie je de blauwe bussen van de busmaatschappij Global rijden. Deze busmaatschappijen rijden 24 uur per dag naar bijna alle uithoeken van Gran Canaria, tegenwoordig zijn alle bussen uitgerust met een goede airco zodat je ook op warme dagen comfortabel in de bus zit.

In de hoofdstad Las Palmas van Gran Canaria zie je vooral de gele bussen van maatschappij Guaguas Municipales. Beide busmaatschappijen hebben goede aansluiting op elkaar en zijn dan ook goed te combineren tijdens excursies.

Op de website van busmaatschappij Global staat een overzichtelijke kaart met plaatsen en de busroutes die daarbij horen. Veel toeristische plaatsen op Gran Canaria kun je met de bus bereiken.

Hoe betaal je voor de bus op Gran Canaria?
Een kaartje kopen voor de bus op Gran Canaria doe je in de bus. Het is wel handig om contant en gepast geld mee te nemen want in sommige bussen worden geen pinpassen of creditcards geaccepteerd.

Alle bussen van de busmaatschappij Global hebben een sales terminal in de bus die betaling met een pinpas of een creditcard wel accepteert. Deze Sales Terminals hebben ook contactloos betalen technologie.

Buslijn 1. Van Las Palmas naar Puerto de Mogán, Gran Canaria
Deze buslijn start in Las Palmas en rijdt langs de hele zuidkust van Gran Canaria naar Puerto de Mogán. De bus stopt bij alle belangrijke plekken en wil je een paar erg leuke strandjes aandoen tijdens de busrit, dan kan je uitstappen bij Playa de Amadores, Tauro of Bahia Feliz.

Buslijn 18. Van Faro de Maspalomas naar Tejeda
Wil jij het binnenland van Gran Canaria ontdekken met de bus? Dan kan je opstappen bij de vuurtoren van Maspalomas, bij Dunas de Maspalomas. Vanaf dit punt rij je met de bus door vulkanische en bergachtige landschappen naar het dorpje Tejeda. Dit dorp ligt op 1050 meter hoogte in het midden van een ruw en vulkanisch landschap. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op Roque Nublo. Een tip van ons? Proef hier eens van de lokale lekkernij, marsepein in een van de vele koffietentjes van Tejeda op Gran Canaria.

Lijn 103. Ontdek Gáldar en Agaete vanuit Las Palmas, Gran Canaria
Wil jij op een unieke manier genieten van de helderblauwe zee van Gran Canaria? Dan is een dagje zwemmen in de natuurlijke zwembaden van Gáldar en Agaete heel leuk om te doen. Met de bus vertrek je met lijn 103 vanuit Las Palmas naar Gáldar en naar kustplaats Agaete, overstappen hoeft tot aan Agaete niet.

Lijn 216. Geniet van het mooie dorpje Teror, Gran Canaria
Met buslijn 216 vanuit de hoofdstad Las Palmas op Gran Canaria vertrek je naar het dorpje Teror. Het dorpje heeft een historische uitstraling en is voor het grootste gedeelte autovrij. Elke zondag is hier een drukbezochte markt met producten uit de streek. Je vindt hier groente, fruit maar ook taarten, kleding en verschillende kunstartikelen. De markt is erg leuk om te bezoeken.

Zorgeloos reizen met de bus
Wil je zorgeloos genieten van het mooie landschap van Gran Canaria? Dan is reizen met de bus echt ideaal. Vanuit comfortabele stoelen en met een goedwerkende airco kijk je uit over de rotsachtige kusten en het veelzijdige vulkanische gebied in het binnenland. Een busreis met maatschappij Global is makkelijk te plannen via:
https://guaguasglobal.com/en/routes-timetables/touristic-information/gran-canaria/