Gáldar

Altijd al eens willen zwemmen in een natuurlijk zwembad? In de gemeente Gáldar op Gran Canaria ligt een natuurlijk zwembad omringd met natuurlijke stenen. Aan de boulevard van El Agujero heeft het zeewater vrij spel maar door de grote randen kan er in het natuurlijke zwembad rustig gezwommen worden.

Gáldar ligt op een mooi en authentiek deel van het eiland Gran Canaria, het is een deel van het eiland waar weinig toeristen zijn. De plek is dan ook zeer geliefd onder de lokale bevolking. Het water in het zwembad is heel helder en je kunt er vissen zien zwemmen. Vergeet dus vooral niet om een duikbril mee te nemen!

Surf Paradijs Gáldar, Gran Canaria
Surfen en bodyboarden zijn sporten die veel worden beoefend rondom het strand van El Agujero en Gáldar. De golven zijn erg groot en de stroming is sterk, dus ervaring met deze sporten is wel een vereiste. In het natuurbad zelf kan er gezwommen worden zonder dat je last hebt van de stroming of de golven.

Regelmatig worden aan het strand van El Agujero, Gáldar, surfwedstrijden en bodyboard wedstrijden gehouden. Ook zijn er de jaarlijkse kampioenschappen Surfen en Bodyboarden die gehouden worden op deze plek. Super leuk om bij te gaan kijken maar houdt er wel rekening mee dat parkeren op deze momenten een uitdaging is.

Caleta de Arriba, Gáldar
Ben jij een bodyboard of surf pro? Dan kan je bij Caleta de Arriba in Gáldar helemaal los gaan met extreme moves. De golven vormen zich hier op de vulkanische zeebodem en maken een krachtige tube van linksen en rechtsen. Caleta de Arriba ligt op een klein stukje afstand vanaf El Agujero in de gemeente Gáldar. Het hele jaar door is het hier constant hoogtij maar de grootste golven verschijnen hier tussen oktober en mei.

Gáldar, zwemmen in een natuurlijk zwembad op Gran Canaria

Waar moet je rekening mee houden bij een bezoek aan Gáldar, Gran Canaria?
Het strand bij El Agujero in Gáldar is niet toeristisch en er zijn vrij weinig faciliteiten. Hier kom je geen douches, strandbedden, hangmatten of openbare badkamers tegen. Er zijn wel een paar kleine barretjes om drankjes te halen en iets te eten. Naast het strand van Agujero ligt een leuke maar kleine promenade.

Toegang voor rolstoelgebruikers: rondom het natuurlijke zwembad is er een oprit voor rolstoelgebruikers. Het strand zelf is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

La Furnia of El Clavo, Gáldar. Verborgen natuurlijk zwembad op Gran Canaria
Een verborgen natuurlijk zwembad aan de kust van Gran Canaria. La Furnia of El Clavo in de gemeente Gáldar is niet heel groot maar wel een echte aanrader. Hier lig je in de luwte van de wind op een rots. Je kijkt uit over de ruwe kliffen en rotsen en het water wat hier met volle kracht tegenaan stoot. Het natuurlijke zwembad vormt een kleine poel boven het ruwe zeewater.
Om bij het natuurlijke zwembad bij La Furnia of El Clavo in Gáldar te komen moet je verschillende trappen af.