Agaete

Agaete ligt op ongeveer dertig kilometer van de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. Agaete is een kleine dorpskern die op een kleine heuvel ligt. De vallei van Agaete staat bekend om de indrukwekkende diepe ravijnen en de prachtige bloemen die hier groeien.

Vruchtbare grond
Op de vruchtbare hellingen in de vallei van Agaete op Gran Canaria worden veel verschillende vruchten en zelfs koffie geplant en geoogst. In de vallei vind je veel dennen en palmbomen maar er staan ook veel sinaasappelbomen, citroenbomen, mangobomen en papaja bomen. Naast al deze vruchten wordt er in Agaete ook koffie geoogst, dit is één van de weinige plekken in Europa waar dit kan.

Tamadaba Parque Natural
Rij de over de GC-200 naar Agaete, dan kom je door het Tamadaba Parque Natural. Dit is het grootste pijnboombos van Gran Canaria. Het landschap heeft kenmerkende steile hellingen, rotswanden en nauwe ravijnen en daalt vanuit de bergen naar de zee. Tamadaba Parque Natural is een gebied dat door Unesco tot Biosfeerreservaat is verklaard.

Valle de Agaete
Omringd door prachtige bloemen nodigt Valle de Agaete, ofwel Barranco de Agaete, echt uit voor een mooie wandeling. De vallei is door zijn schoonheid een inspiratie voor kunstenaars en kunstliefhebbers kunnen in de kunstgaleries hier hun hart ophalen.

Iglesia de la Concepción
Agaete heeft een historisch centrum dat bestaat uit witgekalkte huizen met houten balkons. Boven de huizen zie je een grote rode koepel die hoort bij de kapel van Agaete. Iglesia de la Concepción is gebouwd in 1515 en ligt aan het centrale plein van Agaete. Nadat de oorspronkelijke kerk is verwoest door een brand is er in 1874 een nieuwe kerk gebouwd.

Huerto de las Flores
Huerto de las Flores is een kleine, botanische tuin in het centrum van Agaete. Hier vind je een grote variatie van exotische groenten. De tuin is geopend van maandag tot en met zaterdag. Ben je een liefhebber dan is dit een echte aanrader.

Agaete

Puerto de Las Nieves
Van oudsher leeft de gemeente Agaete op Gran Canaria van de landbouw. Er zijn veel verschillende plantages met onder andere papaja’s, koffie en avocado’s. Deze verschillende gewassen werden via de haven Puerto de Las Nieves vervoerd vanaf Gran Canaria naar de andere eilanden.

Puerto de Las Nieves is een klein vissersdorp waar je opkijkt tegen enorme kliffen. Het kleine dorpje heeft ongeveer vijfhonderd inwoners en er staan vooral schattige witte huisjes. Er zijn twee stranden die bestaan uit grote zwarte kiezels.

Wil je rustig zwemmen op een bijzondere plek? Aan de rand van Puerto de Las Nieves ligt Agaete Piscina Natural. Agaete Piscina Natural wordt door natuurlijke rotswanden gescheiden van de golven uit zee. Agaete Piscina Natural is daarnaast een plek voor windsurfers.

Vanuit Puerto de Las Nieves vertrekt tegenwoordig de veerboot naar Tenerife. De vaartijd hierheen is ongeveer anderhalf uur.

Om te proeven in Agaete:
Wist je dat er in Agaete ook kaas wordt gemaakt? Heerlijke geitenkaas met een zachte smaak, deze wordt ambachtelijk gemaakt in een aantal lokale en traditionele kaasmakerijen. Wil je uit eten in Agaete? Het dorpje staat echt bekend om de visgerechten die ze hier aanbieden in de plaatselijke restaurants.