Jeep safari

De meeste jeepsafari’s vertrekken vanuit de kustplaats Maspalomas. Niet zo gek natuurlijk, want deze badplaats ligt bij de woestijn van Gran Canaria, Dunas de Maspalomas. Start jij jouw jeepsafari vanaf Maspalomas? Dan kan je rekenen op een start met een fantastisch hoogtepunt!

Presa de las Niñas en Roque Nublo

Tijdens de jeepsafari op Gran Canaria kan je rekenen op uitzichten over verschillende landschappen van Gran Canaria en maak je kennis met de ongerepte natuur. Een van de, vaak voor toeristen onbekende, plek is Presa de las Ninas. Presa de Las Ninas is een kunstmatig meer op Gran Canaria. Dit meer is omgeven door dennenbomen en heeft een groot recreatiegebied. Hier staan onder andere picknicktafels, barbecues en vuurkorven. Een van de dennenbomen in dit gebied is meer dan vierhonderd jaar oud en heeft in de geschiedenis meerdere bosbranden overleefd.

Tijdens de meeste jeepsafari’s op Gran Canaria bezoek je ook het letterlijke hoogtepunt van het eiland, Roque Nublo. Dit is een enorme rots die midden in het versteende landschap van Gran Canaria ligt.

Naast de hoogtepunten tijdens de safari wordt tijdens deze reis regelmatig stilgestaan bij verschillende uitzichtpunten. Hier kan je genieten van verschillende panoramische uitzichten, neem je fototoestel dus maar mee!

Combinatie met voeren van kamelen, Gran Canaria
Vaak wordt een jeepsafari op Gran Canaria gecombineerd met een bezoek aan Camel Safari Park La Baranda. Dit kamelenpark ligt bij het dorpje Fataga, dit is een kleine stad in het zuiden van het eiland. In het natuurreservaat van Fataga staan palmbomen van ruim driehonderd jaar uit en in de tropische tuin hieromheen staan veel fruitbomen, papaya's en mango’s. In het kamelensafari park kan je kamelen ontmoeten en voeren.

Waar kan je een jeepsafari op Gran Canaria boeken?
Op Gran Canaria zijn er verschillende touroperators die de jeepsafari aanbieden. Het is wel handig om deze van tevoren te boeken want, zeker in het zomerseizoen, kan het erg druk zijn. Per aanbieder zijn er vaak verschillende routes die gekozen kunnen worden en deze worden op verschillende tijdstippen aangeboden.

Let op: de jeeps zijn niet overdekt en het weer kan dus invloed hebben tijdens de reis. Gran Canaria kent 320 zonnige dagen per jaar dus voor regen hoef je, zeker in de zomer, niet echt bang te zijn. Maar insmeren is een aanrader! Geniet van de heerlijke wind door je haren en geniet vooral van de ongerepte natuur.

Jeep Safari door Gran Canaria