Firgas

Firgas is een mooi en authentiek dorpje op het eiland Gran Canaria. Het behoort volgens de lokale bevolking absoluut tot een van de mooiste dorpjes van het eiland.

Paseo de Gran Canaria in Firgas
De Paseo de Gran Canaria is een echte highlight van Firgas. Het is een waterval in het midden van de stad met een lengte van ongeveer dertig meter. De waterval bestaat uit verschillende treden waar het water overheen stroomt. Langs de waterval zijn de wapens van de tweeëntwintig gemeenten van Gran Canaria te zien. Onder de wapens van de gemeenten staan prachtige banken die zijn bekleed met kleurrijke en opvallende tegels. De wapens zijn de reden dat deze plek de naam Paseo de Gran Canaria draagt, de vertaling hiervan: de promenade van Gran Canaria.

Iglesia De San Roque, Kerk in Firgas
 Het plein bij de San Roque kerk in Firgas is het centrum van het dorp. Vanaf dit plein heb je een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan en over het noorden van het eiland Gran Canaria. De kerk Iglesia De San Roque vormt sinds 1835 het hart van Firgas.

Mirador Panorámica de Moya
Wandel na een bezoek aan de Iglesia De San Roque en de Paseo de Gran Canaria naar Mirador Panorámica de Moya. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over het ravijn waar de rivier Barranco de Azuaje doorheen stroomt.

De watermolen van Firgas
Molino de Conde is een oude watermolen in Firgas. Het is de oudste watermolen van de Canarische Eilanden die nog steeds in werking is. De oude maïsmeelmolen is gebouwd in de zestiende eeuw. Naast de oude molen staat de oude maisopslag, de maisoven en het molenaarshuis. De gebouwen zijn opengesteld voor bezoekers.


Firgas, Gran Canaria

Firgas, dorp van het water
Op Gran Canaria is Firgas beroemd geworden door de productie van mineraalwater. Vanuit de zoetwaterbron Barranco de las Madres worden in Firgas ruim tweehonderdduizend flessen water gevuld. Het mineraalwater wordt over het gehele eiland geserveerd in verschillende restaurants en is te herkennen aan het rode logo van Firgas, met daarboven een berg.

Restaurants in Firgas
Het bekijken van Paseo de Gran Canaria, Iglesia De San Roque en Molino de Condé zijn prima te combineren met het eten in een van de restaurants in Firgas. Binnen het voetgangersgebied zijn verschillende terrasjes waar je kunt genieten van een lekker koel drankje, verschillende grillgerechten en tapas.

Hoe kom je in Firgas?
Firgas is een rustige plaats in het noordelijke deel van Gran Canaria. Het dorp is te bereiken via een kronkelige en bochtige weg, de GC-75. Bij regen wordt deze weg wel als gevaarlijk gezien. Wil je met regenachtig weer toch naar Firgas? Dan kan je beter via de GC-30 rijden. De Paseo de Gran Canaria, de Kerk van Firgas en de watermolen liggen in het voetgangersgebied. Aan de rand van het voetgangersgebied kun je gemakkelijk de auto parkeren.

Is Firgas populair bij toeristen?
Het dorp is rustig en wordt niet overspoeld door toeristen. Dit komt doordat het buiten veel gereden excursies ligt. Wil je in alle rust van een historische plek genieten? Dan is Firgas dus een echte aanrader als je een rondje gaat rijden op Gran Canaria.