Arucas

Arucas is een bijzondere plaats welke in het noorden van Gran Canaria ligt en vooral bekend is van zijn prachtige kathedraal de San Juan Bautista. Deze kathedraal met een toren van maar liefst 60 meter hoog is gebouwd in de 20e eeuw en pas volledig voltooid in het jaar 1977. Het unieke aan deze kathedraal is, is dat de stenen welke gebruikt zijn allemaal afkomstig zijn uit de directe omgeving van de plaats Arucas. Het is misschien niet de plaats op Gran Canaria waar je aan denkt om ook je overnachting te boeken. Maar voor degene die rondtrekken op dit Canarische eiland is het toch vaak leuk om hier een paar nachtjes te verblijven.

Leuke weetjes over Arucas

Naast de bijzondere kathedraal staat Arucas ook bekend om zijn bekende rum fabriek, namelijk de Destilerias Arehucas welke wereldwijd faam heeft gemaakt. Als u besluit om hier een bezoekje aan te brengen dan is het zeker aan te raden om ook eens naar de kelder te gaan, want hier hebben vele beroemdheden een aandenken achtergelaten. Verder kunt u in Arucas ook terecht voor een zeer mooi en grote shoppingmall welke gelegen is op de grote markt.

Over het algemeen boeken de meeste mensen die naar Gran Canaria gaan geen vakantie direct naar Arucas, maar een bezoekje zouden we zeker aanraden aan deze leuke plaats niet alleen omdat de diverse bezienswaardigheden mooi zijn om te bekijken, maar hier is stiekem ook een restaurant gevestigd met een michelinster welke ook zeker aan te raden is om een bezoekje te brengen. U vind dit restaurant aan de top van de Montana de Arucas.

Arucas