Overwinteren Gran Canaria

Overwinteren op het eiland Gran Canaria
Tijd voor zon. Ben je het natte en druilerige weer in Nederland helemaal zat tijdens de winter? Dan is het tijd voor de zon op het eiland Gran Canaria. Gran Canaria is een van de eilanden van de Canarische Eilanden. Gran Canaria heeft zich de afgelopen tientallen jaren gevestigd als de zonbestemming voor overwinteraars vanuit Nederland. Dit is niet zo gek want het subtropische, zonnige, warme klimaat zorgt voor een perfecte break van het Nederlandse weer. En dat op slechts een paar uur vliegafstand vanuit Nederland!

Wat is er te doen tijdens de winterperiode op Gran Canaria?
Gran Canaria is een eiland in de Atlantische Oceaan die zowel in de zomer als in de winter veel toerisme kent. Dit zorgt ervoor dat er op Gran Canaria het hele jaar door iets te doen is. De winkels zijn gewoon open en ook bij de toeristische trekpleisters kan je gewoon terecht. Een voordeel van overwinteren op Gran Canaria? Het is in de winter toch echt een beetje rustiger dan in de zomer. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust het natuurschoon van Gran Canaria kunt bewonderen en dat de cultureel historische punten van het eiland niet vol staan met toeristen.

In het noorden van Gran Canaria liggen de groene berglandschappen en de traditionele dorpen. Aan de zuidkust van Gran Canaria vind je uitgestrekte stranden en schattige vissersdorpjes. Vooral de vissersdorpjes zijn echt aan te raden als winterbestemming want deze liggen vaak beschut door de landtongen of omringende kliffen waardoor. Hierdoor heeft de altijd waaiende wind op Gran Canaria veel minder invloed op de temperatuur.

Waarom is Gran Canaria ideaal voor overwinteraars vanuit Nederland?
Gran Canaria ligt op ongeveer viereneenhalf uur vliegen vanaf Nederland. Gran Canaria ligt net voor de Afrikaanse kust in de Atlantische Oceaan. Door de zuidelijke ligging van dit Europese eiland heeft Gran Canaria het gehele jaar door een heel aangenaam klimaat.

Overwinteren in warmere plaatsen is voor Nederlanders zeker niet nieuw. Gran Canaria is vanaf de jaren zeventig populair geworden onder Nederlandse overwinteraars. Het eiland wordt in de winter vaak aangeboden met betaalbare deals. Vanaf de jaren zeventig heeft Gran Canaria flink geïnvesteerd in de infrastructuur van het eiland en zijn er veel verschillende resorts gevestigd op het eiland. Door Gran Canaria is er een netwerk opgebouwd in voorzieningen en diensten die gericht zijn op de toeristen van het eiland. Ook in de winter zijn deze voorzieningen en diensten gewoon beschikbaar waardoor overwinteraars zich op Gran Canaria in de winter snel thuis voelen.

Wat maakt Gran Canaria nog meer de ideale bestemming voor Nederlanders?
Het weer natuurlijk! Gran Canaria staat bekend om de eeuwigdurende lente. In de winter komt de temperatuur aan de zuidkust van Gran Canaria zelden onder de twintig graden uit. In de winter kan je hier dus prima een middagje zonnebaden!

De verschillende resorts en hotels op het eiland bieden in de wintermaanden verschillende mogelijkheden aan. De populaire gebieden zoals Playa del Inglés, Puerto Rico en Maspalomas zijn voorzien van veel verschillende faciliteiten en bij resorts en hotels zijn vaak voordelige pakketten te verkrijgen. In de hotels en resorts worden ook in de wintermaanden recreatieve activiteiten aangeboden. Blijf je een langere periode op het eiland? Dan zijn er verschillende long-stay appartementen te vinden op Gran Canaria.