Meivakantie Gran Canaria

Geniet in de meivakantie van Gran Canaria
Wil jij in de meivakantie wakker worden met een heerlijke duik in het zwembad? Uiteraard zonder vervolgens direct kou te vatten van het Nederlandse weer in mei? Dan is het zonovergoten en subtropische eiland Gran Canaria de plek om jouw vakantie te boeken.

Gran Canaria ligt aan de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Het eiland Gran Canaria is onderdeel van de Canarische eilanden en door het subtropische klimaat is het weer hier altijd stabiel warm. In de periode april en mei is de zon op Gran Canaria warm en ligt de temperatuur rond de 25 graden. Buien komen hier zelden voor en in de maanden april en mei regent het bijna nooit. Het gemiddelde aantal zonuren per dag ligt hier in de meivakantie zelfs tussen de 8 en 9 uur per dag!

Een voorproefje van de zomer in de meivakantie op Gran Canaria
Ben je in de meivakantie het druilerige en natte weer in Nederland helemaal zat? Dat snappen we wel. Het is tijd voor een voorproefje van de zomer tijdens de meivakantie. Op Gran Canaria kan je in de meivakantie elke ochtend ontbijten in de zon en daarna een heerlijke verfrissende duik nemen in het zwembad.

Gran Canaria ligt op slechts 4 uur vliegen vanaf Nederland en het eiland wordt bezocht door ongeveer drie miljoen toeristen per jaar. De toeristen zijn het hele jaar door welkom op Gran Canaria en het gehele eiland is ingericht op het ontvangen van de grote hoeveelheid toeristen. Ga je in de meivakantie naar Gran Canaria? Maak je dan geen zorgen over activiteiten. Rond deze periode zijn alle activiteiten rondom de stranden gewoon beschikbaar.

In de meivakantie met het gezin naar de zon van Gran Canaria
Door de gunstige ligging van het eiland kan je hier het hele jaar door terecht op de goudgele stranden van Gran Canaria. Wist je trouwens dat Gran Canaria maar liefst 160 verschillende stranden heeft?

Als gezin kun je hier in de meivakantie terecht voor een heerlijke strandvakantie. Terwijl de kinderen heerlijk in het water spelen lees jij een lekker boek op een van de strandbedjes. Alle watersportactiviteiten zijn het hele jaar door beschikbaar en het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld te gaan duiken, snorkelen, surfen, zeilen, vissen en waterskiën.

Wat is er te doen tijdens de meivakantie op Gran Canaria?
In de meivakantie is het op Gran Canaria redelijk rustig met toeristen. Het is dan ook ideaal om rond deze periode een auto te huren en het eiland te verkennen. Op Gran Canaria vind je namelijk grote natuur contrasten door de vulkanische aard van het eiland. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar een van de hoogste punten van Gran Canaria, Roque Nublo. Of bezoek een van de verschillende markten in de authentieke dorpjes van het eiland. Hier kan je veel lokale lekkernijen vinden en in de meivakantie zijn de markten niet overspoeld met toeristen.

Ga je met kinderen naar Gran Canaria dan is het waarschijnlijk erg leuk om de pretparken op het eiland te bezoeken. Het bekendst is waarschijnlijk Holiday Park in Maspalomas. Hier is voor kinderen van alle leeftijden iets te doen. De jongsten vermaken zich prima in de ballenbak terwijl de oudere kinderen worden uitgedaagd in de Sky Drop. Zelf kan je genieten van het uitzicht over de duinen van Maspalomas vanuit het zesentwintig meter hoge reuzenrad.

Ook het Aquapark in Maspalomas is geopend. Deze is het hele jaar geopend en in de periode van september tot en met juni zijn de openingstijden tussen 10.00 uur en 17.00 uur. In de zomermaanden kan het erg druk zijn in het Aquapark van Maspalomas maar in de meivakantie valt deze drukte nog erg mee.