Meivakantie Gran Canaria

De vakantieperiode in mei is bij uitstek om er even lekker een weekje op uit te gaan, en een vakantie naar Gran Canaria kan dan best wel eens een goede optie zijn. Een Gran Canaria Meivakantie is namelijk gegarandeerd al heerlijk genieten van een zomerse temperatuur voor hele leuke prijzen! De gemiddelde dag temperatuur in mei ligt op zo’n 22 graden met veel zon, waardoor het nog niet de zomerse temperaturen zijn om de hele dag aan het strand te gaan liggen en de zee in te gaan, maar lekker een frisse duik in het zwembad en vervolgens genieten in de zon van en cocktail zit er al zeker wel in.

Prijzen in Mei

Vergeleken met de zomervakantie is het een stuk voordeliger om in de meivakantie naar Gran Canaria op vakantie te gaan. De hotels en appartementen zijn namelijk net allemaal fatsoenlijk open en het massa toerisme moet dan nog op gang komen. Hierdoor zijn de prijzen nog extra voordelig en als u wilt gaan profiteren van een lekkere zonvakantie welke niet al te duur is, dan is een weekje weg naar een van de Canarische eilanden dan ook een echte aanrader. Op Gran Canaria is het toerisme eigenlijk het hele jaar door wel aanwezig, waardoor alle bezienswaardigheden, excursies en ga zo maar door gewoon open zijn. U kunt heerlijk genieten van een lekkere wandeling, een stuk op de fiets rond touren of gewoon winkelen in de leuke binnenstadjes. Het enige verschil met het echte hoogseizoen is, dat u nu gewoon heel de dag buiten kunt zijn zonder een drukkende 35 graden buitentemperatuur waardoor u wat meer activiteiten kunt doen op het midden van de dag.

Temperatuur is heerlijk

Met een gemiddelde temperatuur wat zo rond de 20+ graden ligt is het heerlijk buiten leven op dit Canarische eiland. Dit gunstige weer is eigenlijk het gehele jaar en maakt dit zonnige eiland een vakantiebestemming die geschikt is voor elke maand van het jaar, toch is een vakantie goed betaaldbaar omdat het een populaire bestemming is en veel vliegvelden vluchten aanbieden naar Gran Canaria het gehele jaar door, naast de meivakantie is de herstvakantie ook populair voor dit Spaanse eiland.