Herfstvakantie Gran Canaria

Ben je op zoek naar zon en warmte in de herfstvakantie? Vanaf september dalen de Nederlandse temperaturen en beginnen de regenachtige dagen. Tegelijkertijd met de temperaturen in Nederland zakken de prijzen op het eiland Gran Canaria. Vanaf de maanden september, oktober tot en met april, mei kan je genieten van heerlijke lentetemperaturen op Gran Canaria voor aantrekkelijke prijzen. Dus wil jij in de herfstvakantie nog even genieten van lekker weer en zwemmen in de helderblauwe Atlantische Oceaan? Dan is het tijd voor een vakantie naar Gran Canaria!

Herfstvakantie in de zon van Gran Canaria
Wil je in de herfstvakantie nog even genieten van een lekker zonnetje? Gran Canaria staat bekend om het stabiele en subtropische klimaat. In de periode van de herfstvakantie zakt de temperatuur op Gran Canaria vrijwel nooit onder de twintig graden. Zeker de temperatuur in de verschillende badplaatsen aan de zuidkusten blijft erg stabiel. In deze plaatsen liggen vooral de kleine vissersdorpen vaak in de luwte van de omliggende kliffen. Uit de wind en in de zon kan je hier in de herfstvakantie heerlijk zonnebaden. Ook de temperatuur van het zeewater blijft op Gran Canaria in de herfstvakantie periode stabiel warm.

Gran Canaria ligt in de Atlantische Oceaan, net voor de kust van Afrika. Gran Canaria is ongeveer viereneenhalf uur vliegen vanaf Nederland en kent een subtropisch klimaat. Wat betekent dat het hier het hele jaar door voelt alsof het lente is, dus ook in de herfstvakantie.

Wat is er te doen tijdens de herfstvakantie op Gran Canaria?
In de herfstvakantie kan je in alle rust genieten van de mooiste plekken op het eiland Gran Canaria. Het eiland kent een rijke historie en de cultuursnuiver kan hier zijn hart ophalen. Vooral in het binnenland en aan de oostkust zijn veel verschillende historische plaatsen te vinden die je kunt bezoeken. Doordat het qua toeristen in de herfstvakantie vaak rustiger is dan in de zomervakantie, heb je in de herfstvakantie iets meer rust om deze prachtige plaatsen te bewonderen.

Toch heeft Gran Canaria ook in de herfst en in de winter veel bezoekers vanuit Europa. Vanaf de jaren zeventig wordt dit eiland gepromoot als ideale zonbestemming in de herfstmaanden en in de wintermaanden. Het voordeel hiervan is dat de lokale bewoners van Gran Canaria het hele jaar door toeristen verwachten. De bezienswaardigheden op het eiland zijn dan ook het hele jaar door te bezoeken.

In de herfstvakantie voordelig naar Gran Canaria
In de herfstmaanden bieden verschillende resorts en hotels aantrekkelijke all inclusive deals aan. De all inclusive aanbiedingen vanuit de resorts en hotels zijn in de herfstvakantie aanzienlijk goedkoper dan in de zomervakantie. Heb je in de herfstvakantie dus even geen zin om je druk te maken over het huishouden, boodschappen doen of eten koken? Dan is het boeken van een vakantie naar Gran Canaria een echte aanrader. Naast de verschillende all inclusive vakanties die aangeboden worden in de herfstvakantie zijn er ook veel appartementen te huur op Gran Canaria. Deze zijn beschikbaar in de herfstvakantie maar kunnen vaak ook geboekt worden voor een long-stay vakantie. Wil je dus niet alleen in de herfstvakantie genieten van het subtropische klimaat maar juist voor een langere periode? Dan is het goed om te zoeken naar de long-stay appartementen. Deze worden overigens ook aangeboden door de grote appartementencomplexen. Je kunt hier dan ook gebruik maken van de restaurants en bars in de resorts. Ook deze zijn in de herfstvakantie gewoon geopend.

Het weer op Gran Canaria tijdens de herfstvakantie
Het weer op Gran Canaria is zeer stabiel, het weerbericht zal er dan ook anders uitzien dan de Nederlandse weerberichten in de herfstvakantie. Wat kan je precies verwachten? De temperatuur ligt rond de vijfentwintig graden en er is weinig kans op neerslag. Gemiddeld zijn er zeven zonuren per dag en de temperatuur van de zee is ongeveer drieëntwintig graden.