Herfstvakantie Gran Canaria

Wilt u er in de herfstvakantie eens lekker tussenuit? De herfstvakantie is voor veel mensen de ideale tijd van het jaar om er tussenuit te gaan en om elders te gaan genieten van het weer. In ons eigen land heeft de herfst rond die tijd meestal flink huisgehouden en is de zomer definitief voorbij. Niets is dan zo lekker dan een vakantie in een land waar het rond die tijd van het jaar heerlijk weer is. Herfstvakantie op Gran Canaria is dan ook zeer populair. In dit artikel bespreken waarom een herfstvakantie op het eiland Gran Canaria (Canarische Eilanden) zo enorm populair is.

Zon in de oktober

Het is voor veel mensen nog steeds een van de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde vakantie: zon. Nog steeds associeert het merendeel van de vakantiegangers een geslaagde vakantie met zon, zee en strand. In de herfstvakantie is het binnen Europa niet gemakkelijk om een vakantie te vieren met een garantie op goed weer. Zelfs in Zuid-Europese landen als Italië en Spanje zien we dan immers al de tekenen van de komende winter. Gran Canaria heeft een perfect klimaat, waardoor het in de herfstvakantie nog heerlijk weer is en u een heerlijke vakantie op het strand kunt vieren. En zegt u nu zelf: het is toch heerlijk om, juist op het moment dat alles in ons eigen land koud en guur wordt, in een ander land op het strand te gaan liggen?

Gran Canaria klimaat oktober

Waar het bij ons in het najaar steeds kouder wordt en het weer niet bepaalt uitnodigt om naar buiten te gaan, wordt het weer in Gran Canaria eigenlijk alleen maar beter. In de zomer wil het nog wel eens extreem warm zijn op het eiland door de warme lucht die uit de Sahara komt.

Doordat het weer op de Canarische Eilanden sterk beïnvloed wordt door de noordoostpassaat is het weer er ook in de herfst en de winter uitstekend. Gran Canaria wordt dan ook door velen gezien als de ideale bestemming voor een zonvakantie in de winter. Met name bij de zee blijft de temperatuur de gehele winter rond de 20 graden, waardoor een herfstvakantie in Gran Canaria een heerlijke vakantie wordt. Ook het feit dat het watertemperatuur nauwelijks daalt, draagt hier natuurlijk aan bij.

Gran Canaria in de herfstvakantie

Natuurlijk weet men in Gran Canaria ook dat veel toeristen juist in oktober het heerlijke weer op komen zoeken. U zult dus geen taferelen aantreffen waarbij de helft van de voorzieningen is gesloten omdat het hoogseizoen voorbij is. Er valt ook in oktober nog van alles te beleven op dit eiland. Zo kunt u alle watersporten beoefenen die u maar kunt bedenken en zijn er ook diverse excursies mogelijk op het water. Doordat er in oktober niet zo’n extreme hitte heerst als in de zomer, is het veel aantrekkelijker om ook uitstapjes in het binnenland te maken. Veel mensen weten namelijk niet dat er ook in het binnenland van dit eiland van alles te beleven valt. Zo zijn er authentieke vissersdorpjes, prachtige natuur en diverse musea. Verder kunt u eens een kijkje nemen op een van de lokale markten waar allerlei verse producten worden verkocht. Ook is een safari door het binnenland met bijvoorbeeld een quad, een jeep of zelfs een paard of kameel een aanrader wanneer u in oktober uw vakantie viert op dit prachtige eiland.
Komt tot rust in de herfstvakantie

Gran Canaria is de ideale locatie voor een heerlijk ontspannen herfstvakantie met veel zon. Wees nu eerlijk; waar anders vindt u in oktober zulk lekker weer en kunt u hele dagen aan het strand liggen zonder u druk te maken over veranderingen in het weer? Juist in het najaar en de winter is het een echte aanrader om uw vakantie in de zon te vieren!