Kerstvakantie Gran Canaria

Kerstvakantie op het eiland Gran Canaria
Ben je op zoek naar zon en warmte in de kerstvakantie? Dan is het tijd voor een vakantie naar Gran Canaria! Waar je in Nederland vooral winters kent met nat, koud en druilerig weer biedt het klimaat op Gran Canaria tijdens de kerstvakantie een zeer welkome afwisseling.

Kerstmis in de zon van Gran Canaria
Gran Canaria staat bekend om het heerlijke en stabiele klimaat. Het eiland wordt dan ook wel “het eiland van de eeuwige lente” genoemd. Tijdens de kerst, of in de kerstvakantie, zakt de temperatuur aan de zuidkust van Gran Canaria vrijwel nooit onder de twintig graden. Er valt hier ook nauwelijks neerslag. Tijdens de kerst vind je op Gran Canaria de ultieme winter break van het Nederlandse weer. Geniet jij dit jaar ook van kerst in de zon?

Gran Canaria ligt viereneenhalf uur vliegen vanaf Nederland en door het lekkere klimaat kan je hier in de kerstvakantie gewoon aan het strand liggen, zonnebaden en zwemmen in de heldere zee. Wil je toch het kerstgevoel opzoeken? Gran Canaria kent verschillende bijzondere en mooie kersttradities.

Wat is er te doen tijdens de kerstvakantie op Gran Canaria?
Gran Canaria heeft in de zomer en winter veel bezoekers uit Europa en dit zorgt ervoor dat er het hele jaar iets te doen is op het eiland. Toch kan je in de kerstvakantie meer rust verwachten op Gran Canaria dan in de zomervakantie. In de kerstvakantie kan je in alle rust genieten van de traditionele dorpen en de vele cultureel historische plekken op het eiland.

Een bijzondere plek om te bezoeken in de kerstvakantie op Gran Canaria is Playa de Las Canteras. Op dit schitterende strand starten in december verschillende internationale kunstenaars aan de bouw van waarschijnlijk de mooiste zandsculpturen die je tijdens de kerstvakantie kunt tegenkomen. De kunstenaars luiden kerstmis op Gran Canaria in met een kerststal van zand, een prachtig schouwspel dat een hoogte van ruim vijf meter bereikt.

Geniet van de heerlijke zoetwaren op Gran Canaria tijdens de kerstdagen
In de meeste historische dorpen van Gran Canaria zal je tijdens de kerstdagen verschillende straatstalletjes en kerstmarkten tegenkomen. Altijd leuk om door de schattige straatjes te wandelen maar met kerst kan je sommige specialiteiten echt niet laten liggen. Een typisch kerstdessert op Gran Canaria is een knapperig gebakje en wordt gemaakt van zoete aardappelen en kalebas jam. Heb je trek in iets zoets? Er zijn verschillende versies te krijgen zoals die met amandelen of gemaakt met lokale citroenen.

Maak een warme nieuwjaarsduik vanaf het strand van Gran Canaria
Door de zuidelijke ligging van dit Europese eiland heeft Gran Canaria het gehele jaar door een heel aangenaam klimaat. De temperatuur zakt hier in de kustplaatsen vrijwel nooit onder de twintig graden. Dit maakt Gran Canaria natuurlijk een ideale plaats om het nieuwe jaar in te luiden met een nieuwjaarsduik! Deze Nederlandse traditie wordt op veel stranden van Gran Canaria georganiseerd hoewel het hier geen traditie is. Waar de meeste Nederlanders zich toch een beetje afzijdig houden bij de koude nieuwjaarsduik klinkt een nieuwjaarsduik in de kerstvakantie op Gran Canaria toch een stuk aantrekkelijker.

In de kerstvakantie voordelig naar Gran Canaria
In de wintermaanden bieden verschillende resorts en hotels aantrekkelijke (all inclusive) deals aan. Deze zijn over het algemeen net iets voordeliger dan in de zomermaanden. Heb je tijdens de kerstvakantie even geen zin om je druk te maken over het huishouden of het voorbereiden van een uitgebreid kerstdiner? Dan is het boeken van een all inclusive vakantie naar Gran Canaria een echte aanrader. Heb jij jouw kerstmuts aan ingepakt? Altijd leuk om familie en vrienden een warme kerstgroet te sturen vanaf Gran Canaria.