Voorjaarsvakantie Gran Canaria

Voorjaarsvakantie op het eiland Gran Canaria
Ben je in de maanden februari en maart op zoek naar een lekkere warme winterzon? Denk dan eens aan Gran Canaria als bestemming in de voorjaarsvakantie. Het Spaanse eiland Gran Canaria voor de Afrikaanse kust in de Atlantische Oceaan is onderdeel van de Canarische Eilanden. Door het subtropische klimaat op Gran Canaria is het hier eigenlijk altijd lekker weer.

Het weer in de maanden februari, maart en april op Gran Canaria
In de voorjaarsvakantie liggen de temperaturen op Gran Canaria gemiddeld tussen de 21 graden en de 23 graden. In de maanden februari en maart kan je rekenen op gemiddeld zeven uur per dag aan zon, in de maand april ligt het gemiddelde al op 8 zonuren per dag. In de voorjaarsvakantie kun je op Gran Canaria dus genieten van een heerlijk warm weertje en regelmatig een verfrissende duik nemen in het warme, heldere zeewater. De temperatuur van het zeewater zal tussen de 20 en 22 graden zijn.

Voorjaarsvakantie met het gezin naar de zon van Gran Canaria
Wil je in de voorjaarsvakantie alvast genieten van een lekker zonnetje? Gran Canaria staat bekend om het stabiele en subtropische klimaat. In de periode van de voorjaarsvakantie zakt de temperatuur op Gran Canaria vrijwel nooit onder de twintig graden. Zie jij jezelf in februari al lekker op het zonnige strand van Gran Canaria zitten? De kinderen spelen op het strand en nemen regelmatig een duik in het zeewater. Heerlijk!

Het eiland ligt ongeveer 4,5 uur vliegen vanaf Nederland en vrijwel alle hotels en appartementencomplexen zijn het hele jaar door geopend. Rond deze tijd zal je nog geen grote groepen toeristen zien en loop je ook niet tegen uitgelaten en dronken jongeren aan. De voorjaarsvakantie is dus absoluut een ideale periode om met het gezin te genieten op Gran Canaria.

Wat is er te doen tijdens de voorjaarsvakantie op Gran Canaria?
Gran Canaria heeft het hele jaar door een stabiele temperatuur en er zijn dan ook het hele jaar door toeristen te vinden op Gran Canaria. In de voorjaarsvakantie zal het relatief rustig zijn op het eiland als je dit vergelijkt met de zomerperiode. In de rust die hier in de voorjaarsvakantie heerst, kan je genieten van de mooiste plekken van het eiland. Gran Canaria kent een rijke historie die de moeite waard is om te ontdekken. Het is dan ook zeker aan te raden om tijdens de voorjaarsvakantie een auto te huren en het eiland rond te trekken.

Doordat er het hele jaar toeristen op Gran Canaria zijn, zijn eigenlijk alle bezienswaardigheden en pretparken het hele jaar geopend. Ben je met wat grotere kinderen dan is dit de ideale periode om een leuk pretpark te bezoeken. Het waterpark bij Maspalomas kan in de zomermaanden behoorlijk druk zijn, maar is in de voorjaarsvakantie redelijk rustig. Van september tot en met juni is Aquapark Maspalomas geopend tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Ook het Holiday Park in Maspalomas is leuk om te bezoeken met kinderen in de voorjaarsvakantie. Het park heeft veel verschillende attracties en activiteiten voor kinderen zoals een 4D bioscoop en op een pony rijden. Er staat ook een groot reuzenrad, vanaf het reuzenrad heb je een mooi uitzicht over Maspalomas en de duinen van Maspalomas. Holiday Park is voor kinderen van alle leeftijden, ook de jongste kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Zo zijn er bijvoorbeeld botsauto’s en er is een ballenbak.

Accommodatie in de voorjaarsvakantie op Gran Canaria
Heb je even geen zin om schoon te maken of te zorgen voor eten? Dat komt mooi uit want in deze tijd heb je hele goede deals voor All Inclusive vakanties op Gran Canaria. Er zijn veel grote hotels en appartementencomplexen langs de zuidkust van Gran Canaria die dit in de voorjaarsvakantie aanbieden aan hun gasten voor zeer aantrekkelijke prijzen.